Ψήφο εμπιστοσύνης στη Βρετανία δίνει η Nissan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψήφο εμπιστοσύνης στη Βρετανία δίνει η Nissan

Την κατασκευή του νέου μοντέλου της, Qashqai στο μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Βρετανίας δρομολογεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, πραγματοποιώντας την πρώτη μεγάλη επένδυση από τη στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρόλο που ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Ghosn είχε προειδοποιήσει τον Σεπτέμβριο ότι το Brexit θα μπορούσε να απειλήσει τις νέες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της Nissan στο Σάντερλαντ, δήλωσε σήμερα ότι η υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης βοήθησε την αυτοκινητοβιομηχανία να προχωρήσει με τη νέα επένδυσή της.

«Η δέσμευση από τη βρετανική κυβέρνηση ότι το Σάντερλαντ θα παραμείνει ανταγωνιστικό σίγουρα μας έδωσε την εμπιστοσύνη να προχωρήσουμε αυτή τη σημαντική απόφαση», δήλωσε εκπρόσωπος της Nissan.

Η απόφαση της Nissan να κατασκευάσει το νέο μοντέλο Qashqai στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης που δείχνει ότι η Βρετανία είναι ανοιχτή στο επιχειρείν μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, δήλωσε από πλευράς της η πρωθυπουργός Theresa May.

«Είναι μια αναγνώριση ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στο να δημιουργήσει και να υποστηρίξει τις σωστές συνθήκες για να συνεχίσει να αναπτύσσεται η αυτοκινητοβιομηχανία – τώρα και στο μέλλον», δήλωσε η May σε ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider