Ένα νέο Starbucks ανοίγει κάθε μέρα στην Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα νέο Starbucks ανοίγει κάθε μέρα στην Κίνα

Η Starbucks έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα της επέκτασής της στην Κίνα. Τα τελευταία πέντε χρόνια αύξησε τα καταστήματά της από 400 σε 2.300, και μέχρι το 2021 σκοπεύει να τα υπερδιπλασιάσει, φτάνοντας τα 5.000 καταστήματα. Όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Howard Schultz, «ανοίγουμε ένα νέο κατάστημα κάθε μέρα. Είμαι πεπεισμένος ότι η Κίνα για εμάς θα εξελιχθεί σε μεγαλύτερη αγορά από τις ΗΠΑ και από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο». Αυτή τη στιγμή η Starbucks Corp., που εδρεύει στο Σιάτλ, έχει περίπου 13.000 καταστήματα στις ΗΠΑ.

Την επίβλεψη της επέκτασης στην Κίνα έχει αναλάβει η Belinda Wong, που εργάζεται στην αμερικάνικη εταιρεία τα τελευταία 16 χρόνια. Στα τέλη του 2017 θα εγκαινιάσει μια «Ντίσνεϊλαντ του καφέ», ένα κατάστημα 2,790 τ.μ. αντίστοιχο με το Starbucks Roastery and Reserve Tasting Room του Σιάτλ, όπου οι πελάτες μπορούν να πίνουν τον καφέ τους βλέποντας κόκκους καφέ να ψήνονται.

Οι Κινέζοι περνούν περισσότερο χρόνο στα Starbucks και αγοράζουν περισσότερα τρόφιμα από τους Αμερικανούς, σύμφωνα με τον Howard Schultz. Για να τους προσελκύσει, η εταιρεία δημιούργησε νέες αποκλειστικές γεύσεις όπως τον Black Forest Latte, που συνδυάζει καφέ με χυμό κερασιού και σκόνη κακάο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider