Deal – μαμούθ για την Uber στην Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deal – μαμούθ για την Uber στην Κίνα

Η κινεζική εταιρεία ιδιωτικής μετακίνησης, Didi Chuxing θα συγχωνευθεί με τις κινεζικές δραστηριότητες της Uber, σε μια συμφωνία ύψους 35 δισ. δολαρίων η οποία θα βάλει τέλος στον ανταγωνισμό μεταξύ των δυο εταιρειών, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο ανταγωνιστών που έχουν επενδύσει τεράστια ποσά για την επικράτησή τους στην κινεζική αγορά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ενδέχεται να ανακοινωθεί επισήμως ακόμα και σήμερα, ανέφερε η πηγή.

Η νέα οντότητα που θα δημιουργηθεί θα έχει συνολική αξία 35 δισ. δολαρίων συνδυάζοντας την τελευταία αποτίμηση ύψους 28 δισ. δολαρίων της Didi και 7 δισ. δολαρίων της Uber China. Οι επενδυτές της Uber China θα έχουν ποσοστό 20% στη νέα επιχειρηματική οντότητα που θα δημιουργηθεί.

Η Uber αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Πέρυσι, η Didi επένδυσε 100 εκατ. δολάρια στην Lyft, την βασική ανταγωνίστρια της Uber στις ΗΠΑ, ενώ είχε σχηματίσει συμμαχία με την Lyft, την ινδική εταιρεία Ola και την Grab της νοτιοανατολικής Ασίας σε μια προσπάθεια να μπορέσει να ανταγωνιστεί με την διεθνή κυριαρχία της Uber.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider