Barclays: Πτωτική πορεία στο α΄ εξάμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Πτωτική πορεία στο α΄ εξάμηνο

Πτώση 20% κατέγραψαν τα προ φόρων κέρδη της Barclays PLC για το πρώτο εξάμηνο του έτους καθώς το κόστος πώλησης και περιορισμού των «ανεπιθύμητων» περιουσιακών της στοιχείων σε ένα σκληρό οικονομικό περιβάλλον, είχε επίπτωση στα κέρδη της, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,1 δισ. λίρες από 1,6 δισ. λίρες ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν 9% και διαμορφώθηκαν σε 11 δισ. λίρες το α΄ εξάμηνο. Τα προ φόρων κέρδη τηςδιαμορφώθηκαν σε 2 δισ. στερλίνες, από 2,6 δισ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η Barclays επιβαρύνθηκε επίσης από τις αυξημένες απομειώσεις στις δραστηριότητες πιστωτικών καρτών και στον δανεισμό σε επιχειρήσεις του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. «Η συνολική εικόνα το β' τρίμηνο είναι μια εικόνα ισχυρής και επιταχυνόμενης προόδου με βάση τη στρατηγική μας. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι είναι το σωστό σχέδιο για την Barclays και δεν βλέπουμε λόγο να το προσαρμόσουμε ή να αλλάξουμε τον ρυθμό υλοποίησής του, λόγω της ψήφου τον περασμένο μήνα για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Jes Staley.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider