Ποιο καύσιμο θα σώσει την τσέπη και τη χώρα σου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιο καύσιμο θα σώσει την τσέπη και τη χώρα σου
Το diesel έξω από τις πόλεις.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κατόχους πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων με τον παγκόσμιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει κατά των diesel αυτοκινήτων.

Μετά το Παρίσι, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη και άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης , ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι θα σταματήσουν να κυκλοφορούν diesel οχήματα στην πρωτεύουσα μέχρι το 2025. Οι αρχηγοί των αναπτυγμένων πόλεων, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης- με πρωταγωνιστή το υγραέριο κίνησης- και σκοπό να ελαχιστοποιήσουν τις βλαβερές συνέπειες από τη χρήση πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Το 2020 η τιμή του diesel θα έχει αυξηθεί, θα εφαρμόζονται απαγορεύσεις και επιπλέον φορολογία και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών θα βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς τα αυτοκίνητά τους θα πωλούνται σε χαμηλές τιμές.

Όπως γράφει και ο Guardian, «η υπόθεση με τα αυτοκίνητα diesel εξελίσσεται σε έναν εφιάλτη για τους ιδιοκτήτες τους».

Μαύρο πανί και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Το 2016 οι πωλήσεις των πετρελαιοκινήτων αντιπροσώπευε το 72% των πωλήσεων, ενώ το 2017 μόλις το 52% με τάση το 2018 να πέσει κάτω αρκετά κάτω από το 50%. Με βάση τα πρώτα στοιχεία των προπαραγγελιών μεγάλων αντιπροσωπειών της Ελλάδας, διαπιστώνεται ότι μόνο ένας στους πέντε πελάτες στην Ελλάδα ζητάει να αγοράσει ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο.

Είναι λοιπόν εμφανές ότι ο πόλεμος απέναντι στα diesel βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη αυτοκινητοβιομηχανίες-κολοσσοί ανακοίνωσαν ότι σταματούν να αναπτύσσουν κινητήρες πετρελαίου, καθώς αυτό είναι ασύμφορο πλέον για εκείνες.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ανταποκρινόμενες στις νέες απαιτήσεις της αγοράς επενδύουν συνεχώς στη τεχνολογία των εναλλακτικών καυσίμων, παράγοντας αυτοκίνητα με φυσικό αέριο ή υγραέριο. Τα πιο γνωστά μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών κυκλοφορούν πλέον και σε LPG-CNG εκδόσεις, ενώ η γκάμα τους διευρύνεται συνεχώς με νέα μοντέλα να κάνουν τη εμφάνισή τους στη διεθνή αγορά.

Στροφή στο υγραέριο. Γιατί και πώς συμφέρει:

Συμφέρει την τσέπη σου: Το υγραέριο είναι έως και 25% πιο οικονομικό από το Diesel. Το κέρδος για κάθε οδηγό εξαρτάται από τα χιλιόμετρα που διανύει ετησίως αλλά είναι βέβαιο ότι με το υγραέριο μπορεί να εξοικονομεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό κάθε χρόνο.

Συμφέρει το αυτοκίνητό σου: Ο κινητήρας που κινείται με υγραέριο είναι πιο «καθαρός» και πιο «αθόρυβος» σε σύγκριση με αυτόν που κινείται με diesel.
Επίσης η συντήρηση του οχήματος που κινείται με diesel – ή και η επιδιόρθωση πιθανής βλάβης- είναι περισσότερο περίπλοκη και κοστοβόρα. Εν αντιθέσει, τα υγραεριοκίνητα οχήματα, λόγω της καθαρότητας του καυσίμου είναι πολύ πιο οικονομικά στη συντήρησή τους.

Συμφέρει το περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία: Το υγραέριο κίνησης έχει 70% λιγότερες εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα, 60% λιγότερους υδρογονάνθρακες και 20% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Οι πετρελαιοκινητήρες από την άλλη, εκπέμπουν πολύ περισσότερους ρύπους, ιδιαίτερα σοβαρούς και άμεσα επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία.

Λόγω όλων των παραπάνω κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων που φέρει το υγραέριο, αποτελεί πλέον την πιο συμφέρουσα επιλογή των οδηγών που κινούνταν μέχρι χθες με diesel.

Φυσικά, όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν τη δυνατότητα για αγορά νέου αυτοκινήτου, εξίσου αποδοτική λύση τους προσφέρει και η μετατροπή του υπάρχοντος οχήματός τους σε υγραέριο! Σε αυτό το σημείο θα πρέπει μόνο να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του εγκαταστάτη, στην ποιότητα και την αξιοπιστία του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider