Έτοιμο για πτήσεις από το 2019 το ιπτάμενο αυτοκίνητο! (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτοιμο για πτήσεις από το 2019 το ιπτάμενο αυτοκίνητο! (vid)
H Terrafugia, ετοιμάζεται να βάλει στην παραγωγή το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο, καθώς η εξέλιξή του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ο τρόπος που θα μετακινούμαστε στο μέλλον αναμένεται να αλλάξει κατά πολύ μέσα στα επόμενα χρόνια. Η ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου, έχει επανέλθει για τα καλά, καθώς πρόσφατα παρουσιάστηκαν ορισμένα πρωτότυπα, τα οποία έκλεψαν την παράσταση! H Terrafugia για παράδειγμα, είναι μια μάρκα που ανήκει στον ίδιο όμιλο με τη γνωστή μας Volvo και ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ιπτάμενο μοντέλο μέσα στο 2019.

Αυτό θα έχει αυτονομία πτήσης 650 χιλιόμετρα, θα κινείται με περίπου 160 χλμ./ώρα στον αέρα και θα μπορεί να πετάξει έως και σε υψόμετρο 10.000 ποδιών. Το συγκεκριμένο όχημα θα μπορεί να κινείται και σαν κανονικό αυτοκίνητο με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα αποτελείται από ηλεκτροκινητήρα και ένα μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι έχει την απαραίτητη εξέλιξη για να διαπρέψει στις δοκιμές πρόσκρουσης (crash tests), καθώς και τον σύγχρονο εξοπλισμό με την προειδοποίηση ενδεχόμενης σύγκρουσης με το εμπρόσθιο όχημα, σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας αλλά και συστήματα ασφαλείας για τις ιπτάμενες μετακινήσεις, όπως για παράδειγμα αλεξίπτωτα.

Αυτό που δεν ξέρουμε ωστόσο, είναι αν θα μπει σε μαζική παραγωγή, το πόσο... χρηστικό θα είναι, αφού δεν θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται οπουδήποτε, το πόσο θα κοστίζει και σε ποιο αγοραστικό κοινό θα στοχεύει, καθώς αυτές οι ιδέες των οχημάτων «δύο σε ένα» συνήθως δεν «πιάνουν» εμπορικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider