Ferrari: 11 άγνωστα στοιχεία για την «Σκουντερία»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ferrari: 11 άγνωστα στοιχεία για την «Σκουντερία»
Καμία άλλη μάρκα αυτοκινήτου δεν ξυπνά τόσα συναισθήματα, όσα η Ferrari και εμείς αποκαλύπτουμε 11 «μυστικά» για τη μάρκα από το Μαρανέλο.

Πόσα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ferrari υπάρχουν σε όλον τον πλανήτη; Σε πόσες χώρες αντιπροσωπεύεται η μάρκα με σήμα το όρθιο αλογάκι και πόσες χιλιάδες διαφορετικά εξαρτήματα διατηρεί σε στοκ η ιταλική εταιρεία, ώστε να εξυπηρετεί ακόμη και μοντέλα πολλών δεκαετιών; Δείτε 11 τέτοια άγνωστα στοιχεία για τη μάρκα αυτοκινήτων, που έχει αποκτήσει μυθικό χαρακτήρα σε κάθε φίλο των τεσσάρων τροχών.

7 νέα συνεργεία
Αυτό τον χρόνο εγκαινιάστηκαν 7 καινούρια εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ferrari σε όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα να φτάνει πλέον ο αριθμός τους τα 227.

Ο κοντινότερος έμπορος
Η επίσημη αντιπροσωπεία Ineco στη Μόντενα απέχει μόλις 16 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο της Ferrari στο Μαρανέλο και αποτελεί τον κοντινότερο εξουσιοδοτημένο έμπορο της Σκουντερία.

45 oχήματα
Κάθε επίσημος έμπορος της Ferrari πούλησε πέρυσι κατά μέσο όρο 45 καινούρια αυτοκίνητα. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις είναι σποραδικές και μεμονωμένες, ορισμένες χρονιές μάλιστα ακόμη και μηδενικές, όμως κάποιες άλλες χώρες βρίσκονται πάνω από τον μέσο όρο. Για παράδειγμα καθένας από τους 7 Ελβετούς αντιπροσώπους πούλησε πέρυσι κατά μέσο όρο σχεδόν 51 καινούριες Ferrari.

Παγκόσμια κάλυψη
Η μάρκα από το Μαρανέλο αντιπροσωπεύεται σε όλες τις ηπείρους εκτός της Ανταρκτικής και διαθέτει επίσημη εκπροσώπηση σε συνολικά 60 χώρες.

Kλασικές Ferrari
Tα 67 από τα συνολικά 227 εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ferrari σε όλον τον κόσμο διαθέτουν ειδικό τμήμα για τη συντήρηση και την αναπαλαίωση κλασικών μοντέλων της εταιρείας, το οποίο φέρει την ονομασία «Officine Classiche».

Eπίσημες αντιπροσωπείες
Σε όλο τον κόσμο λειτουργούν 188 επίσημες αντιπροσωπείες της Ferrari, οι οποίες δέχονται και διεκπεραιώνουν παραγγελίες καινούριων αυτοκινήτων. Η πιο πρόσφατη νέα αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Χρυσή Ακτή (Gold Coast) της Αυστραλίας και εγκαινιάστηκε εφέτος τον Ιούλιο.

984 αναβατόρια
Όλα τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ferrari διαθέτουν συνολικά 984 αναβατόρια για τον έλεγχο και τις επισκευές των μοντέλων της μάρκας. Ετσι αντιστοιχούν σε κάθε συνεργείο 4,3 αναβατόρια κατά μέσο όρο.

H «παλιοσειρά»
Ο αρχαιότερος έμπορος της Ferrari, που εξακολουθεί να λειτουργεί, είναι η αντιπροσωπεία Sa.Mo.Car με έκθεση στη Ρώμη, η οποία εγκαινιάστηκε το 1957, δηλαδή πριν 61 ολόκληρα χρόνια.

Βόρειοι και νότιοι
Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας βρίσκεται η νοτιότερη αντιπροσωπεία της Ferrari στον κόσμο, η οποία απέχει 4.232 χιλιόμετρα από τον Iσημερινό. Η βορειότερη έκθεση απέχει 6.696 χιλιόμετρα από τον Ισημερινό και εδρεύει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Στην άκρη της γης
Μόλις 18.443 χιλιόμετρα απέχει η Continental Cars του Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας από το Μαρανέλο. Ετσι κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο του εξουσιοδοτημένου εμπόρου, που βρίσκεται μακρύτερα από όλους από την έδρα της Ferrari στο Μαρανέλο της Ιταλίας.

Το στοκ των ανταλλακτικών
Πάνω από 300.000 διαφορετικά ανταλλακτικά περιλαμβάνει το στοκ της Ferrari. Στόχος της ιταλικής μάρκας είναι να μπορεί να εφοδιάζει με γνήσια εξαρτήματα και ανταλλακτικά ακόμη και τα παλαιότερα μοντέλα της, ηλικίας άνω των 70 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider