Έρχονται νέες επενδύσεις για την αεριοκίνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται νέες επενδύσεις για την αεριοκίνηση

Νέες επενδύσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη προκειμένου να διευρυνθεί το δίκτυο ανεφοδιασμού για το φυσικό αέριο κίνησης (CNG). Η πιο πρόσφατη κίνηση αφορά στη συνεργασία των δύο ιταλικών επιχειρήσεων Eni και Snam οι οποίες σχεδιάζουν μέσω της κοινής θυγατρικής Snam4Mobility για την κατασκευή 20 νέων σταθμών ανεφοδιασμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αποτελεί συνέχεια μιας άλλης η οποία είχε προηγηθεί και αφορούσε στη δημιουργία 14 σταθμών ανεφοδιασμού το α' τρίμηνο του 2019. Η συνολική επένδυση υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ και σκοπό έχει μεταξύ άλλων να διευκολύνει τη χρήση ενός εναλλακτικού καυσίμου όπως είανι το CNG.

Πρατήρια φυσικού αερίου υπάρχουν παντού στην Ευρώπη και μάλιστα σε κάποιες χώρες το δίκτυο είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Ιταλία υπάρχουν 1208 πρατήρια, στην Ισπανία 49, στη Βουλγαρία 102, στη Γαλλία 60, στη Γερμανία 866, στην Αυστρία 160.

Αλλά και στην Ελλάδα, οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στην αγορά έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προκειμένου οι οδηγοί να έχουν μεγάλη αυτονομία.

Η αγορά ενός οχήματος φυσικού αερίου επιτρέπει στους οδηγούς να διανύουν 500 χλμ με 17 ευρώ ενώ μπορούν να γεμίσουν σε ένα από τα πρατήρια Fisikon που έχει αναπτύξει η ΔΕΠΑ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στην Λάρισα και στην Λαμία (σύντομα αναμένεται να έχει ιδρύσει πρατήρια και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα και μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider