H Porsche Taycan ρίχνει το γάντι στην Τesla (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Porsche Taycan ρίχνει το γάντι στην Τesla (pics & vid)

Οι Γερμανοί αυτοκινητοκατασκευστές κυριαρχούσαν επί χρόνια στις κατηγορίες πολυτελείας. Μέχρι που έκανε από το πουθενά την εμφάνισή της η Tesla και ανέτρεψε το σκηνικό με ηλεκτρικά μοντέλα καινοτόμων προδιαγραφών, με τα οποία έπιασε στην κυριολεξία τους Γερμανούς στον ύπνο. Οι τελευταίοι ετοιμάζονται να εξαπολύσουν τα επόμενα χρόνια τη δική τους αντεπίθεση με ένα μπαράζ ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, τα οποία θα τους βοηθήσουν – μεταξύ άλλων – να μειώσουν τη μέση εκπομπή ρύπων του στόλου τους.

Αιχμή του δόρατος σε αυτή την αντεπίθεση θα αποτελέσει η Porsche Taycan, ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο υψηλών επιδόσεων, που αναμένεται να κάνει δύσκολη τη ζωή του Tesla Model S. Η μάρκα από το Τσουφενχάουζεν έχει λανσάρει ήδη Plug-in υβριδικές εκδόσεις στις Cayenne και Panamera, όμως η Taycan θα είναι το πρώτο της 100% ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και η αρχή μίας νέας εποχής για την Porsche.

Το μοντέλο παραγωγής θα αποκαλυφθεί επίσημα το 2019 και οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν το 2020 με τιμές από 100.000 ευρώ και πάνω. Πολλά χρήματα βέβαια, όμως το…πακέτο δείχνει φοβερά ενδιαφέρον, αν και η Taycan δεν έχει παρουσιαστεί προς το παρόν στην τελική της μορφή. Γνωρίζουμε ωστόσο, ότι θα βασίζεται σχεδιαστικά στο ομώνυμο πρωτότυπο του 2015, ενώ θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες περίπου 600 ίππων, χάρη στους οποίους θα επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 3,5’’ και έως 200 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 12 δευτερόλεπτα.

Σε επίπεδα Tesla θα κυμαίνεται και η αυτονομία του γερμανικού μοντέλου, για το οποίο υπάρχει ήδη πολύ έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, η Taycan θα μπορεί να διανύσει πάνω από 500 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί ενδιάμεσα φόρτιση, ενώ οι μπαταρίες της μπορούν να «γεμίσουν» μέσα σε 15 λεπτά κατά 80% και να προσφέρουν 400 χιλιόμετρα αυτονομία. Αυτή η ταχυφόρτιση είναι όμως εφικτή μόνον με τη χρήση ειδικών συσκευών, που εξελίσσει η ίδια η Porsche κατά τα πρότυπα της Tesla. Μάλιστα η γερμανική μάρκα θα αναπτύξει για χάρη της Taycan έως το 2020 ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο με 400 σταθμούς ταχυφόρτισης σε συνδυασμό με την εταιρεία Ιonity.

Όσον αφορά στις πωλήσεις της Taycan, η Porsche έχει θέσει ως στόχο τις 20.000 ετησίως, όση δηλαδή και η παραγωγή της. Πρόκειται σίγουρα για ένα εντυπωσιακό νούμερο, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο των πωλήσεων της –κλασικής πλέον- Porsche 911!

H Porsche Taycan ρίχνει το γάντι στην Τesla (pics & vid)
H Porsche Taycan ρίχνει το γάντι στην Τesla (pics & vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider