Γιατί όλο και περισσότεροι οδηγοί αλλάζουν πλέον σε υγραέριο;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί όλο και περισσότεροι οδηγοί αλλάζουν πλέον σε υγραέριο;

Με την βενζίνη να έχει ξεπεράσει το 1,60 στην Αττική και να οδεύει προς τα 2ευρώ στην επαρχία, το υγραέριο κίνησης και το φυσικό αέριο δίνουν τη λύση σε χιλιάδες νοικοκυριά!

Είναι πλέον γνωστό πως η υγραεριοκίνηση αποτελεί τη φθηνότερη και πιο αξιόπιστη λύση μετακίνησης που έχουν επιλέξει έως σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες με στόχο τη μείωση των εξόδων τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το υγραέριο είναι, πλέον, πολύ δημοφιλές και στους επαγγελματίες οδηγούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν εν μέσω της εργασίας τους, ιδιαίτερες προκλήσεις.

Η οπτική αυτή έχει δώσει τα τελευταία χρόνια επίσης τη δυνατότητα σε πολλούς ιδιοκτήτες να διατηρήσουν μεγαλύτερα αυτοκίνητα ή SUV, τα οποία αποτελούσαν μέχρι πρότινος «κόκκινο πανί» λόγω της μεγάλης κατανάλωσής τους.

Έτσι, τώρα, είτε ένα μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητο, είτε ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο με εγγενώς υψηλότερη κατανάλωση, δεν είναι απαγορευτικά, καθώς το υγραέριο μειώνει το κόστος καυσίμου περίπου στο μισό και κάνει τη χρήση του αυτοκινήτου και πάλι «ανώδυνη».

Πέρα από την οικονομία και το μεγάλο δίκτυο πρατηρίων υγραερίου, που ξεπερνούν τα 950 σε όλη την Ελλάδα, το υγραέριο είναι πλέον και το πιο ασφαλές καύσιμο, με ποικίλες μελέτες και τεστ στην Ευρώπη να αποδεικνύουν έμπρακτα την αξιοπιστία του.

Σε όλα τα παραπάνω οφέλη έρχεται να προστεθεί και η ταχεία απόσβεση της εγκατάστασης σε πολύ μικρό διάστημα, καθώς η εξοικονόμηση χρημάτων, όπως επιβεβαιώνουν οι οδηγοί LPG, ξεπερνά κατά πολύ τα 1500ευρώ ετησίως για ένα μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητο.

Όσο για την τιμή του υγραερίου; Ήταν, είναι και θα παραμείνει μακράν πιο οικονομική, τόσο από το diesel (περίπου 30% διαφορά) όσο και από την αμόλυβδη (περίπου 50%) , ανάγοντας το εναλλακτικό αυτό καύσιμο στο πιο έξυπνο καύσιμο μετακίνησης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του κατάλληλου εγκαταστάτη είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την απόφαση της εγκατάστασης! Εμπιστευθείτε μόνο εξουσιοδοτημένα και πλήρως πιστοποιημένα συνεργεία που εγγυώνται το υψηλό επίπεδο προδιαγραφών στις εγκαταστάσεις τους, τις άρτιες γνώσεις των τεχνιτών τους και την ποιότητα των συστημάτων τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider