Mία Harley – κόσμημα σε τιμή 1,6 εκατ. ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mία Harley – κόσμημα σε τιμή 1,6 εκατ. ευρώ

Blue Edition ονομάζεται μία μετατροπή της Harley-Davidson Softail, που αποτελεί τον ορισμό της πολυτέλειας και βέβαια διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της ακριβότερης μοτοσικλέτας στον πλανήτη. Για τη δημιουργία της συνεργάστηκε ο γνωστός ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας Bucherer και η εταιρεία Bundnerbike, που ειδικεύεται στις μετατροπές μοτοσικλετών της γνωστής αμερικανικής μάρκας. Το αποτέλεσμα είναι ένα δίκυκλο, εξευγενισμένο με πολύτιμα πετράδια και με εσωτερικό φωτισμό του κινητήρα.

Για τη μετατροπή απαιτήθηκαν περίπου ένα έτος και 2.500 εργατοώρες, ενώ η Blue Edition θύμιζε μετά την ολοκλήρωσή της ελάχιστα τη Harley-Davidson Softail Slim S, πάνω στην οποία βασίζεται. Σχεδόν κάθε μεταλλικό μέρος της αμερικανικής μοτοσικλέτας άλλαξε και φτιάχτηκε χειροποίητα, το πλαίσιο κολλήθηκε από την αρχή και οι ζάντες αποτελούν ειδική κατασκευή, αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Κερασάκι στην τούρτα είναι χωρίς αμφιβολία ένα παράθυρο, που δημιουργήθηκε στο κέλυφος του εκκεντροφόρου άξονα του V2 μοτέρ των 100 ίππων, που επιτρέπει την ελεύθερη θέα στα μηχανικά μέρη του χάρη σε ειδικές λάμπες LED μεγάλης αντοχής σε υψηλές θερμοκρασίες.

Επίσης διάφορα μέρη της Harley έγιναν επίχρυσα και η σέλα της αντικαταστάθηκε από μία χειροποίητη από δέρμα μοσχαριού. Εξαιρετικά περίπλοκη είναι και η μπλε βαφή, που προέκυψε μετά από έξι αλλεπάλληλες στρώσεις, ενώ ο ωρολογοποιός Bucherer ανέλαβε τη διακόσμηση της μοτοσικλέτας με πολύτιμα πετράδια στο πιρούνι, το ρεζερβουάρ και τις μανέτες του τιμονιού. Επιπρόσθετα προβλέπονται δύο μικρές θυρίδες με γυάλινο κάλυμμα, οι οποίες φιλοξενούν ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι και ένα ρολόι, ειδικά φτιαγμένο για την Harley Blue Edition και με αντικραδασμική βάση σιλικόνης.

Εκτός από τον συγκεκριμένο χρονογράφο στη θυρίδα, θα λάβει ο αγοραστής της πολυτελούς μοτοσικλέτας και άλλο ένα ρολόι της Bucherer με σχεδιαστικά στοιχεία του μοναδικού δικύκλου, που θα μπορεί να το φορά στον καρπό του.

Mία Harley – κόσμημα σε τιμή 1,6 εκατ. ευρώ
Mία Harley – κόσμημα σε τιμή 1,6 εκατ. ευρώ
Mία Harley – κόσμημα σε τιμή 1,6 εκατ. ευρώ
Mία Harley – κόσμημα σε τιμή 1,6 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider