Αλλάζουν όλα στο δίκτυο πωλήσεων της Opel

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζουν όλα στο δίκτυο πωλήσεων της Opel

Το ένα τρίτο των 1.600 εξουσιοδοτημένων εμπόρων της Opel σε όλη την Ευρώπη και της Vauxhall στο Ενωμένο Βασίλειο θα «κοπούν» από την PSA, καθώς η γαλλική μητρική εταιρεία της γερμανικής μάρκας προχωρά σε αναδιάρθρωση του δικτύου της.

Ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Opel Πέτερ Κούσπερτ δήλωσε ότι, έως το 2020, θα προσφερθούν νέες συμβάσεις που θα επικεντρωθούν περισσότερο στις επιδόσεις πωλήσεων και στη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποστέλλονται στους επίσημους εμπόρους οι καταγγελίες των υπαρχόντων συμβάσεων, με ορίζοντα διετίας. «Η κίνησή μας αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στους πιο δραστήριους από τους εμπόρους μας να βελτιώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη», δήλωσε το στέλεχος της Opel στην γερμανική Automobilwoche.

Η πρακτική αυτή εντάσσεται στο σχέδιο ανάκαμψης PACE της Opel για την αποκατάσταση της βιώσιμης κερδοφορίας. «Αποδείχθηκε ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στην απόδοση του δικτύου των εμπόρων μας και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να αγνοήσουμε», δήλωσε ο Κούσπερτ.

Οι νέες συμβάσεις θα δώσουν λιγότερη έμφαση στην εκπλήρωση των προτύπων από τον επίσημο έμπορο και περισσότερη στην επίτευξη στόχων που έχουν να κάνουν με τις πωλήσεις και τις υπηρεσίες.

Η πολυπλοκότητα θα μειωθεί επίσης. Για παράδειγμα, στις μελλοντικές συμβάσεις οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πώληση επαγγελματικών και επιβατικών αυτοκινήτων θα είναι οι ίδιες, σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση.

Η PSA, η οποία αγόρασε την Opel / Vauxhall από την General Motors πέρυσι, δεν προέβη σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον ακριβή αριθμό των σημείων πώλησης που θα διατηρηθούν μετά το 2020. Από τον πρόεδρο της Vauxhall Στέφεν Νόρμαν αποκαλύφθηκε όμως προς τους δημοσιογράφους πως «η νέα εποχή στην Opel και στην Vauxhall δεν θα απαιτεί τόσα καταστήματα λιανικής πώλησης, όσα υπάρχουν σήμερα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider