Τι αλλαγές φέρνει στη Volkswagen ο Χέρμπερτ Ντις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αλλαγές φέρνει στη Volkswagen ο Χέρμπερτ Ντις

Σε βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στοχεύει η ηγεσία της Vokswagen με την τοποθέτηση του 59χρονου Χέρμπερτ Ντις στα ηνία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα στο γόητρό της τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος που επισπεύσθηκε η αλλαγή ηγεσίας ήταν ότι μεγάλοι μέτοχοι της αυτοκινητοβιομηχανίας πίστευαν ότι η εταιρεία δεν είχε τα περιθώρια να περιμένει δύο χρόνια έως ότου λήξει το συμβόλαιο του Ματίας Μίλερ για να επιχειρήσει την αλλαγή πλεύσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, τα επόμενα βήματα θα περιλαμβάνουν πιθανότατα την μερική είσοδο της μονάδας φορτηγών στο χρηματιστήριο.

Ο Μίλερ, ο οποίος επικρήθηκε για «διστακτική» εκτέλεση των καθηκόντων του, συμφώνησε να αποχωρήσει ανοίγοντας τον δρόμο για την επιλογή του Χέρμπερτ Ντις, ο οποίος και επικράτησε έναντι άλλων υποψηφίων όπως ο οικονομικός διευθυντής και οι διευθύνοντες σύμβουλοι της μονάδας φορτηγών και της Porsche. Κατά τη θητεία του ως επικεφαλής του σήματος VW πέτυχε την τόνωση της κερδοφορίας και έσωσε θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, ο Μίλερ δεν απολύθηκε. Ο ίδιος θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να φύγει, καθώς είχε ολοκληρώσει το καθήκον, που ανέλαβε: «να σταθεροποιήσει το πλοίο». Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων, το οποίο αποκαλύφθηκε από τις αμερικανικές αρχές, έχει στοιχίσει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία περισσότερα από 25 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ. Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Ευρώπη, με την εταιρεία να πασχίζει να το αφήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα πίσω της.

Σημειώνεται ότι ο Ντις δεν ήταν στην Volkswagen όταν άρχισε η χρήση του παράνομου λογισμικού για την παραποίηση των μετρήσεων στις εκπομπές ρύπων. Εντάχθηκε στο δυναμικό της στα μέσα του 2015, προερχόμενος από την BMW, λίγο πριν το σκάνδαλο δει το φως της δημοσιότητας. Επιλέχθηκε λοιπόν ως ένα «καθαρό» πρόσωπο, που έχει την ικανότητα να προωθήσει δραστικές αλλαγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider