Πώς θα βρεις το κατάλληλο συνεργείο για το αυτοκίνητό σου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα βρεις το κατάλληλο συνεργείο για το αυτοκίνητό σου

Το ακόλουθο ερώτημα απασχολεί πολλές γενιές: «Ποιο είναι το συνεργείο αυτοκινήτων που θα μου προσφέρει σωστή συντήρηση και άμεση εξυπηρέτηση στο χαμηλότερο δυνατό κόστος»; Εν μέσω οικονομικής κρίσης στη χώρα μας δεν υπάρχει η άνεση να αλλάζει κανείς αυτοκίνητο κάθε 3-4 χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα το 93% των αυτοκινήτων στην Ελλάδα να έχουν ταξινομηθεί πριν το 2012, οπότε και βρίσκονται εκτός εγγύησης κατασκευαστή! Συνεπώς η συντήρηση του αυτοκινήτου έχει πλέον εξελιχθεί σε μονόδρομο αλλά και συνήθη πονοκέφαλο για εκατομμύρια κατόχους ΙΧ. Ευτυχώς η ελληνική εφευρετικότητα, η ψηφιακή τεχνολογία και η ευρεία χρήση των smartphones συνδυάστηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε για πρώτη φορά μια διαφαινόμενη απάντηση από το autoduder.com.

Η επόμενη λογική ερώτηση προκύπτει αυτόματα: «Τι είναι το autoduder.com»; Με μία πρώτη ματιά είναι ένα πρωτοποριακό site, μία online μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης προσφορών service αυτοκινήτου που έχει ως στόχο να κάνει τον εντοπισμό του καλύτερου και οικονομικότερου συνεργείου στη περιοχή σου πιο εύκολο παρά ποτέ.

Σύγκριση κόστους

Με μερικά κλικ σε ελάχιστα λεπτά, μπορεί κανείς δωρεάν και πολύ απλά να ενημερωθεί άμεσα, για το συνολικό κόστος των εργασιών που θέλει να εκτελέσει στο αυτοκίνητό του, καθώς και τις αξιολογήσεις των συνεργείων που τις προσφέρουν. Επιπλέον μπορεί να διαλέξει τη περιοχή που τον εξυπηρετεί αλλά και τις διαθέσιμες ημέρες, το ωράριο λειτουργίας και τις παροχές του κάθε συνεργείου πριν επιλέξει πού θα κλείσει ραντεβού για το αυτοκίνητό του. Ενώ αν ο πελάτης το επιθυμεί για οποιοδήποτε λόγο, το site κατά τη διάρκεια των ραντεβού μεσολαβεί επιτόπου μεταξύ πελάτη και συνεργείου!

Ακούγεται απλό αλλά στο παρασκήνιο έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη υποδομή, η οποία ξεκίνησε να κτίζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο. Το site, έτσι όπως μπορεί να το επισκεφτεί ο καθένας σήμερα, είναι λειτουργικό εδώ και ένα περίπου μήνα με αποτέλεσμα να εξελίσσεται διαρκώς και να εκτελούνται και κάποιες εργασίες fine tuning, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις των χρηστών.

Οι εργασίες που καλύπτει

Προς το παρόν καλύπτει εργασίες service (και αναρτήσεων) για περίπου 40 μάρκες αυτοκινήτων και 12.000 μοντέλα, ενώ άμεσα αναμένεται να προστεθούν τα ελαστικά και σύντομα οι εργασίες φανοποιίας (το τελευταίο θέλουμε πραγματικά να το δούμε).

Η εξαιρετική ιδέα του autoduder.com μας κίνησε το ενδιαφέρον και αναζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες, από τους ανθρώπους που το οραματίστηκαν, το επεξεργάστηκαν και το έκαναν πραγματικότητα. Ο Νικόλας Κάζος και ο Φοίβος Φαραντάκης, με επαγγελματική σταδιοδρομία έως σήμερα στο χώρο των τραπεζών και της πληροφορικής αντίστοιχα, μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με το χώρο του αυτοκινήτου, είναι όμως λάτρεις του και, όπως όλοι οι οδηγοί, έψαχναν πάντα για το πιο κατάλληλο συνεργείο στη σωστή τιμή.

Αρχή με 150 συνεργεία

Συνομιλώντας με τον Νικόλα Κάζο, ανακαλύψαμε έναν παθιασμένο αλλά και κατασταλαγμένο επιχειρηματία, με πολύ ξεκάθαρο όραμα, αυτό της τάξης στη χαοτική αγορά της συντήρησης και της επισκευής των αυτοκινήτων. Προς το παρόν τα συμβεβλημένα συνεργεία με το autoduder.com είναι 150 στην Αττική και αυξάνονται συνεχώς, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η κάλυψη και της Θεσσαλονίκης.

Κυρίαρχος στόχος του autoduder.com είναι να δώσει «τον έλεγχο στον πελάτη», από τη φάση της επιλογής και τον έλεγχο του κόστους έως και τη φάση της αξιολόγησης. Η τελευταία είναι εξόχως σημαντική, καθώς θα αναδείξει τα καλύτερα συνεργεία και θα εξασφαλίσει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες για τον ιδιοκτήτη αυτοκινήτου.

«Το ευαγγέλιό μας είναι η εξυπηρέτηση του χρήστη» υποστηρίζει ο κ. Κάζος και με τα λεγόμενά του, δίνει τεράστια σημασία στη διαφάνεια και στην απόλυτη εξυπηρέτηση. Μάλιστα δεν μένει μόνο στα λόγια, αλλά υποστηρίζει και πρακτικά αυτή την επιχειρηματική λογική. Η εταιρεία δεν εξαρτάται ούτε ανήκει σε οποιαδήποτε άλλη στο χώρο του αυτοκινήτου, ενώ και τα στελέχη της δεν προέρχονται από το χώρο αυτό. Η αξιολόγηση των συνεργείων γίνεται μόνο από το χρήστη που έχει κλείσει ραντεβού και έχει χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του εκάστοτε συνεργείου και όχι από τον οποιοδήποτε, ενώ απαγορεύεται αυστηρά κάθε διαφήμιση από συνεργεία εντός του site! Ταυτόχρονα, το autoduder λειτουργεί ως κόμβος μεταξύ των συνεργείων και των πελατών, ώστε το όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται να λύνεται άμεσα.

Έλεγχος και αξιολόγηση

Για να διασφαλίσει τη συνεργασία με συνεργεία που καλύπτουν τα δεδομένα της αποστολής του, η ομάδα του autoduder πραγματοποιεί επιτόπιες επισκέψεις σε αυτά, ελέγχει τα τυπικά διαπιστευτήρια της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος των μηχανικών, ενημερώνεται τακτικά από την αγορά για το επίπεδο των υπηρεσιών και της εργασίας τους και παράλληλα συμβάλλεται μόνο με όσους βλέπουν θετικά τη τεχνολογική πρόοδο και το Internet ως μέρος της δουλειάς τους.

Θα πίστευε κανείς ότι η διαφανής, με κέντρο τον πελάτη και βάση την αξιολόγηση λειτουργία του autoduder, δεν θα γινόταν εύκολα αποδεκτή από τα συνεργεία. Ο κ. Κάζος όμως μας δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση: «Η ανταπόκριση από τα συνεργεία είναι εντυπωσιακή και ξεπέρασε κατά πολύ κάθε προσδοκία μας. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί επαγγελματίες, που επιθυμούν την αξιολόγηση και την αναγνώριση. Η καλή δουλειά ενός συνεργείου μέχρι σήμερα είναι γνωστή μόνο μεταξύ των πελατών του και κάποιων ειδικών του χώρου. Πλέον, με το autoduder, γίνεται κτήμα κάθε χρήστη και δυνητικά κάθε κατόχου αυτοκινήτου στην Αττική».

«Να βρεις το οποιοδήποτε συνεργείο είναι εύκολο, να βρεις το σωστό είναι δύσκολο». Αυτή η φράση αποτέλεσε το κίνητρο της προσπάθειας του Νικόλα Κάζου και του Φοίβου Φαραντάκη, που ευοδώθηκε με τη δημιουργία του autoduder.com. με στόχο να γίνουν επιτέλους τα δύσκολα – εύκολα, για εκατομμύρια οδηγούς αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.