Ονειρεμένα πριμ για εργαζόμενους στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ονειρεμένα πριμ για εργαζόμενους στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας

Οι υψηλές πωλήσεις φέρνουν κέρδη στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας. Ωφελημένοι δεν βγαίνουν ωστόσο μόνον οι μέτοχοι, αλλά και οι εργαζόμενοι των εταιρειών που βλέπουν χρόνο με τον χρόνο να αυξάνονται τα ετήσια μπόνους τους. Ο όμιλος της Volkswagen ανακοίνωσε, ότι θα μοιράσει σε κάθε εργαζόμενό του από 4.100 ευρώ, καθώς το 2017 αύξησε τον τζίρο του κατά 6,2% στα 230,7 δις ευρώ και κατέγραψε 11,4 δις ευρώ κέρδη προ φόρων. Να σημειώσουμε, ότι πέρυσι είχε λάβει κάθε εργαζόμενος της VW στα γερμανικά εργοστάσια της εταιρείας από 2.905 ευρώ, άρα εφέτος είχαμε μία σημαντική αύξηση της τάξης περίπου του 40%.

Ικανοποιημένοι πρέπει να είναι όμως και οι 130.000 εργαζόμενοι της Daimler, που θα λάβουν για την επιτυχημένη πορεία της γερμανικής επιχείρησης πριμ ύψους 5.700 ευρώ ο καθένας. Πρόκειται μάλιστα για το υψηλότερο ποσόν μέχρι τώρα για τους απλούς εργαζόμενους της Daimler.

Aκόμη πιο προνομιούχοι αποδεικνύονται, όσοι βρίσκονται στο μισθολόγιο της Porsche Γερμανίας. Το 2017 είχαν ανταμειφθεί για τα καλά αποτελέσματα του 2016 με 9.111 ευρώ πριμ έκαστος, ενώ εφέτος εκτιμάται ότι θα λάβουν στη χειρότερη περίπτωση τουλάχιστον το ίδιο ποσό.

Την έκπληξη την έκανε ωστόσο μία άλλη εταιρεία του ευρύτερου χώρου, αν και δεν πρόκειται ακριβώς για αυτοκινητοβιομηχανία. Αναφερόμαστε στη γερμανική Liqui Moly, που παράγει λιπαντικά κινητήρων και θα μοιράσει σε καθένα από τους 835 εργαζομένους της ένα υψηλότατο μπόνους 11.000 ευρώ για το προηγούμενο έτος!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider