Δυναμικό και σπορ το νέο Peugeot 508 (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμικό και σπορ το νέο Peugeot 508 (pics & vid)

Η γαλλική μάρκα αποκάλυψε το νέο της μεσαίο μοντέλο, που θα παρουσιάσει επίσημα στην έκθεση της Γενεύης στις 6 Μαρτίου. Το νέο 508 ξεχειλίζει από έντονο χαρακτήρα και δυναμισμό, ενώ αισθητικά συνδυάζει το τετράθυρο αμάξωμα με την κουπέ αισθητική και συμπαγείς για την κατηγορία διαστάσεις.

Η Peugeot δηλώνει εξ’ αρχής ότι το νέο μοντέλο θα ξεχωρίζει όχι μόνο για τη σπορ και εκλεπτυσμένη αισθητική, η οποία είναι προφανής ακόμα και από τις εικόνες, αλλά και για τις επιδόσεις του.

Το νέο πλαίσιο EMP2 το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση για το νέο 508, επέτρεψε τη μείωση του βάρους κατά 70 κιλά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, παρά τον πιο πλούσιο εξοπλισμό. Στον οποίο, για πρώτη φορά στην κατηγορία, περιλαμβάνεται σύστημα νυχτερινής όρασης.

Το νέο 508 έχει μήκος 4,75 μέτρα και ύψος 1.4 μέτρα μόλις, δίνοντας την αίσθηση της στιβαρότητας στο δρόμο. Τα παράθυρα των θυρών, δεν έχουν πλαίσια, επιτείνοντας τη σπορ αίσθηση της σχεδίασης και του σχήματος, ενώ συνολικά η αθλητική σιλουέτα είναι φαρδιά, χαμηλή και με ρέουσες γραμμές. Διαθέτει τέλος και εξαιρετική αεροδυναμική συμπεριφορά, με πολύ χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας Cx:0.26.

H Perugeot έχει προικίσει το 508 με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω και προαιρετικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, τα οποία σε συνδυασμό με το στιβαρό αμάξωμα υπόσχονται ένα πρωτόγνωρο επίπεδο άνεση, ευελιξίας και ακρίβειας στην οδική συμπεριφορά. Στόχος είναι η απόλαυση της οδήγησης, όπως επίσης η κορυφαία ποιότητα κύλισης και η άνεση στα μεγάλα ταξίδια.

Το μοντέλο θα ξεκινήσει την καριέρα του με μια γκάμα αρκετά ισχυρών κινητήρων. Στο στρατόπεδο των συνόλων βενζίνης δύο εκδόσεις του turbo κινητήρα των 1.6 λίτρων PureTech θα αποδίδουν 180 και 225 ίππους και θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Στο στρατόπεδο των diesel θα υπάρχει το σύνολο των 1.5 λίτρων με απόδοση 130 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο έξι ή αυτόματο 8 σχέσεων, ενώ ο δίλιτρος turbodiesel θα διατίθεται σε εκδόσεις 160 και 180 ίππων με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Στο εσωτερικό του 508 θα κυριαρχεί, όπως άλλωστε και σε όλα τα σύγχρονα Peugeot, ο πρωτοποριακός ψηφιακός πίνακας οργάνων i-Cockpit, ο οποίος θα συνδυάζεται με μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, τοποθετημένη κεντρικά και ψηλά στο ταμπλό. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μια πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, με κορυφαίο το Night Vision που αναφέρθηκε ήδη και μπορεί να εντοπίζει πεζούς και ζώα τη νύχτα σε απόσταση έως και 250 μέτρα μακριά, προβάλλοντας την εικόνα τους στο head up display και εφιστώντας την προσοχή στον οδηγό.

Το νέο μοντέλο θα ξεκινήσει να διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές το Σεπτέμβριο του 2018, σε τιμές που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές.

Δυναμικό και σπορ το νέο Peugeot 508 (pics & vid)
Δυναμικό και σπορ το νέο Peugeot 508 (pics & vid)
Δυναμικό και σπορ το νέο Peugeot 508 (pics & vid)
Δυναμικό και σπορ το νέο Peugeot 508 (pics & vid)
Δυναμικό και σπορ το νέο Peugeot 508 (pics & vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider