Εταιρεία στην Ελλάδα ιδρύει η Tesla Motors

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εταιρεία στην Ελλάδα ιδρύει η Tesla Motors

Εταιρεία στην Ελλάδα ιδρύει η μεγάλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla Motors, γνωστή για την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το «άνοιγμα» αυτό της εταιρείας αποτελεί σαφή ένδειξη ότι διαβλέπει ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, ενός τομέα ο οποίος ήδη στο εξωτερικό αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Ο αμερικανικός όμιλος προχωρά στη σύσταση της εταιρείας Tesla Greece μέσω της θυγατρικής του στην Ολλανδία, την οποία διευθύνει ο Stephan Werkman.

Η επιχείρηση είναι γνωστή για την παραγωγή Tesla Roadster, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Το δεύτερο όχημα της εταιρείας είναι το Model S, ένα πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές αυτοκίνητο και ακολούθησε το Model X.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οραματίζεται την Tesla Motors ως μια ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία, που στοχεύει να προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές για τον μέσο καταναλωτή στο μέλλον.

Η Tesla Motors είναι εισηγμένη εταιρεία, η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται στον χρηματιστήριο NASDAQ με το σύμβολο TSLA.

Η επιχείρηση ειδικεύεται μεταξύ άλλων και στην έρευνα και την τεχνολογία. Τον Αύγουστο του 2016 η Tesla εξαγόρασε την SolarCity εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλιακών πάνελ.

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση επιβάλλουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα

Μια έκθεση που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Κλίμα (https://europeanclimate.org) καταδεικνύει ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να βελτιώσει το καθαρό της ΑΕΠ και να δημιουργήσει 206.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας το 2030 μέσω της μετάβασης από ένα σύστημα μετακινήσεων που τροφοδοτείται με εισαγόμενο πετρέλαιο, σε ένα σύστημα που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πιο απλά, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα επιτρέψει στην Ε.Ε. να μειώσει τις δαπάνες για τις εισαγωγές πετρελαίου κατά 49 δισ. ευρώ το 2030. Θα συμβάλει επίσης στη μείωση των εκπομπών CO2 από τα αυτοκίνητα κατά 88% μέχρι το 2050 και παράλληλα στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την πρόκληση 467.000 πρόωρων θανάτων στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Αυτή η αλλαγή θα επιτύχει το διπλό στόχο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό πόλο ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider