Με 110 ίππους το ηλεκτρικό Renault ZOE (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με 110 ίππους το ηλεκτρικό Renault ZOE (vid)

Μπορεί να μην το έχουμε γνωρίσει ποτέ στην Ελλάδα, όμως στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Renault ZOE ήταν το best seller ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2017. Η περσινή χρονιά μάλιστα ήταν η τρίτη κατά σειρά που είχε τόση επιτυχία.

Με μήκος λίγο πάνω από 4 μέτρα, το πεντάθυρο αμάξωμα του ZOE ανήκει στην κατηγορία B των μικρών αυτοκινήτων πόλης και με την περσινή του αναβάθμιση στην χωρητικότητα των μπαταριών του, η αυτονομία του φτάνει τα θεωρητικά 400 χιλιόμετρα, ενώ σε πραγματικές συνθήκες τα 300.

Η τιμή του στη Γαλλία βρίσκεται στις 23.000 ευρώ περίπου και με την κρατική επιδότηση φτάνει στις 17.000 περίπου, με αποτέλεσμα το μοντέλο να γνωρίζει τεράστια επιτυχία, πάντα με τα μέτρα των ηλεκτρικών.

Στην Ελλάδα των μηδενικών κινήτρων δεν έχει εισαχθεί, ωστόσο αν και όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν, η Renault έχει έτοιμη την πρόταση και, για το 2018 πλέον, με ένα ακόμα πολύ προηγμένοι κινητήρα.

Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, χωρίς να χάσει τίποτα από την αυτονομία του, η οποία παραμένει στα 300 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες αλλά μένει να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τον νέο κύκλο δοκιμών WLTP, το ZOE με το νέο κινητήρα R110 αποδίδει πλέον 110 ίππους, 16 περισσότερους από αυτούς που απέδιδε μέχρι σήμερα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη αυτονομία, καθιστά το μοντέλο πολύ πιο σβέλτο στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις στον αυτοκινητόδρομο ή στον επαρχιακό κατά τις προσπεράσεις. Η ροπή των 225 Nm παραμένει παρούσα από την πρώτη στροφή λειτουργίας του κινητήρα και προσδίδει άμεση επιτάχυνση στο μικρό ZOE.

Να σημειώσουμε ότι παρά τις μικρές διαστάσεις, το βάρος του ZOE πλησιάζει τους 1.5 τόνους, όταν τα συμβατικά αυτοκίνητα ανάλογου μεγέθους δεν ξεπερνούν τα 1.200 κιλά. Έτσι η αυξημένη ισχύς και η μεγάλη ροπή καθιστούν πολύ πιο ευχάριστες τις μετακινήσεις εκτός του αστικού ιστού.

Για να γίνει αισθητή η διαφορά της νέας ισχυρότερης έκδοσης, η Renault πρόσθεσε στη γκάμα του μοντέλου και ένα ακόμα χρώμα αμαξώματος, το Μωβ της εικόνας, το οποίο συνδυάζεται με αντίστοιχού χρώματος επενδύσεις στο εσωτερικό.

Με 110 ίππους το ηλεκτρικό Renault ZOE (vid)
Με 110 ίππους το ηλεκτρικό Renault ZOE (vid)
Με 110 ίππους το ηλεκτρικό Renault ZOE (vid)
Με 110 ίππους το ηλεκτρικό Renault ZOE (vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider