Δεκαετές πλάνο απόβασης της Opel στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεκαετές πλάνο απόβασης της Opel στις ΗΠΑ

Στο παγκόσμιο συνέδριο της Automotive News που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης του Ντιτρόιτ, στις ΗΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της Opel, Κάρλος Ταβάρες, αποκάλυψε ότι τα μελλοντικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας θα καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές για την κυκλοφορία τους και στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει δεκαετές σχέδιο εισόδου του γαλλικού γκρουπ στην Αμερική, χωρίς όμως να κατονομάσει τη μάρκα με την οποία αυτό θα πραγματοποιηθεί. Η PSA ελέγχει σήμερα τις Peugeot, Citroen, DS και από το 2017 την Opel και το βρετανικό παρακλάδι της Vauxhall, τις οποίες εξαγόρασε από την GM.

Ο Ταβάρες δήλωσε επίσης ότι δεν τον φοβίζει η τεράστια απώλεια εσόδων που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η Opel, καθώς αυτή ήταν η κατάσταση της PSA μερικά χρόνια πριν. Χαρακτηριστικά ανάφερε ότι «η Opel σήμερα, είναι η PSA το 2013». Να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος CEO παρέλαβε την PSA στα πρόθυρα της χρεωκοπίας το 2012 και σήμερα η εταιρεία λειτουργεί με περιθώριο κέρδους άνω του 7%.

Το πλάνο εξυγίανσης της Opel με την ονομασία PACE, που προβλέπει την επιστροφή της μάρκας στα κέρδη έως το 2020, είναι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα στις προσπάθειες της PSA σύμφωνα με τον Ταβάρες. Ταυτόχρονα όμως, το γαλλικό γκρουπ έχει ξεκινήσει την είσοδό του στην αγορά των ΗΠΑ, μέσω εταιρειών υπηρεσιών μετακίνησης. Παράλληλα, εξετάζει τις συνθήκες της αγοράς και τις συνήθειες των οδηγών, ώστε όταν αποφασίσει την είσοδό της σε αυτή να διαθέτει απόλυτα κατάλληλα μοντέλα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα PACE για την Opel, ένας από τους στόχους είναι η γερμανική μάρκα να γίνει πραγματικά παγκόσμια. Έτσι προβλέπεται το άνοιγμα σε αγορές της Ασίας και της Αμερικής, στις οποίες η παλιότερη μητρική της εταιρεία, η GM, δεν της έδινε τη δυνατότητα να έχει παρουσία λόγω του φόβου ανταγωνισμού με τις μάρκες Chevrolet και Buick.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider