Μια Ferrari, δεν αρκεί να την αγοράσεις (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια Ferrari, δεν αρκεί να την αγοράσεις (vid)

Αρκούν οι ικανότητες που παρέχει η εκπαίδευση για το δίπλωμα οδήγησης όταν έχεις να διαχειριστείς από 500 – 1.000 ίππους; Σίγουρα όχι, πουθενά στον κόσμο. Όσον αφορά στην Ελλάδα, δεν αρκούν ούτε για την οδήγηση αραμπά, πόσω δε μάλλον αυτοκινήτου και μάλιστα σπορ.

Τα παραπάνω τα γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους η Ferrari, για το λόγο αυτό προσφέρει μια σειρά από προγράμματα εκπαίδευσης, που ξεκινούν από την ασφαλή οδήγηση και το σωστό χειρισμό ενός supercar, μέχρι τη διοργάνωση αγώνων ενιαίου τύπου.

Βλέπετε η οδήγηση ενός κορυφαίου σπορ αυτοκινήτου δεν είναι μόνο show off καίγοντας λάστιχο στις εκκινήσεις, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οδηγών Ferrari που έχουν καταστρέψει τα πανάκριβα αποκτήματά τους λίγες ώρες από την αγορά τους, λόγω άγνοιας ή υπερβολικής αυτοπεποίθησης.

Ίσως το πρώτο, αλλά σίγουρα το δεύτερο, πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς αγοράζοντας μια Ferrari ή οποιοδήποτε ανάλογα γρήγορο σπορ αυτοκίνητο, είναι να ενταχθεί αμέσως σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης. Εξαιρετικά ικανοί οδηγοί με αγωνιστικές περγαμηνές αναλαμβάνουν να μεταδώσουν όλα αυτά τα μυστικά, που καθιστούν το χειρισμό ενός αυτοκινήτου πολλών εκατοντάδων ίππων ασφαλή, μα και απολαυστικό ταυτόχρονα. Διότι δεν έχει κανέναν νόημα να έχεις μια Ferrari και να την οδηγείς όπως ένα Toyota Yaris.

Ευτυχώς οι περισσότεροι κατασκευαστές σπορ και supercar μοντέλων διαθέτουν τέτοια προγράμματα εκπαίδευσης, που πραγματοποιούνται στο ασφαλές περιβάλλον της πίστας και περιλαμβάνουν μαθήματα ασφαλούς, γρήγορης και αγωνιστικής οδήγησης, καθώς και ειδικά μαθήματα χειρισμού σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video, τα προγράμματα εκπαίδευσης της Ferrari οργανώνονται κλιμακωτό τρόπο –για να φτάσει κανείς στο επίπεδο της αγωνιστικής οδήγησης πρέπει να έχει περάσει από τα προηγούμενα.

Περνώντας λοιπόν από τα τρία επίπεδα εκπαίδευσης (Sport, Avanzato και Evoluzione), ο οδηγός μιας Ferrari μπορεί να φτάσει μέχρι το ανώτατο και τέταρτο, το Challenge. Αυτό είναι στην ουσία ένα σχολείο αγωνιστικής οδήγησης, που επικεντρώνεται μόνο στην επίτευξη κορυφαίου χρόνου στην πίστα και προετοιμάζει τους οδηγούς για συμμετοχή στα διάφορα πρωταθλήματα της Ferrari.

Μια Ferrari, δεν αρκεί να την αγοράσεις (vid)
Μια Ferrari, δεν αρκεί να την αγοράσεις (vid)
Μια Ferrari, δεν αρκεί να την αγοράσεις (vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider