Στα βουνά της Βολιβίας το Ντακάρ (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα βουνά της Βολιβίας το Ντακάρ (pics & vid)

Η 6η ειδική του ράλι Ντακάρ είχε πολύ κρύο αλλά και μεγάλο υψόμετρο, που έκαναν τις γρήγορες διαδρομές να φαντάζουν από άλλο πλανήτη. Εδώ το μεγάλο πλεονέκτημα είχαν οι πρώην οδηγοί του WRC, αλλά απόντος του Loeb που εγκατέλειψε στην 5η Ε.Δ., ήταν η ώρα του γερόλυκου των ράλι Κάρλος Σάινθ να κερδίσει μια ακόμα ειδική με το Peugeot 3008DKR Maxi. Ο Ισπανός ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει πολύ πίσω του τον Στεφάν Πετερανσέλ, επίσης με Peugeot, που τερμάτισε δεύτερος και κατέχει με μεγάλη διαφορά άνω της μισής ώρα την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη.

Τρίτος στην έκτη ειδική ήταν ο Νάσερ Αλ Ατίγια από το Κατάρ με Toyota Hilux και ελάχιστα πίσω του Νοτιοαφρικανός Ζινιέ Ντε Βιγιέ, επίσης με Toyota. Την πεντάδα έκλεισε ένα ακόμα Peugeot, αυτό του Γάλλου Ντεσπρέ, το οποίο όμως δεν έχει βλέψεις για διάκριση σε επίπεδο γενικής, καθώς έχει δεχτεί ποινή 29(!) ωρών.

Σε επίπεδο γενικής κατάταξης δύο Peugeot και τρία Toyota βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις, ωστόσο από τον πρώτο Πετερανσέλ η διαφορά του πρώτου Toyota που βρίσκεται στην τρίτη θέση, ξεπερνά τη 1 ώρα και 20 λεπτά. Μέχρι όμως τις 20 Ιανουαρίου, απομένουν ακόμα πολλές ημέρες και το Ντακάρ, ως ο δυσκολότερος αγώνας του κόσμου, είναι πάντα απρόβλεπτο.

Από τα παραλειπόμενα του Ντακάρ αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη ταλαιπωρία ανθρώπων και μηχανών λόγω της έλλειψης οξυγόνου στα 4.500 μέτρα των ειδικών διαδρομών της 6ης ημέρας, καθώς και η παρουσία ενός τεράστιου πολύχρωμου πλήθους στον τερματισμό της ειδικής διαδρομής, στην πρωτεύουσα Λα Παζ. Στην υποδοχή μάλιστα των κατάκοπων αγωνιζομένων παραβρέθηκε, φορώντας παραδοσιακή ενδυμασία και ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες.

Μια μέρα ανάπαυσης στη Λα Παζ περιμένει όλους τους αγωνιζομένους και στη συνέχεια το ράλι ξεκινά και πάλι για τη διάσχιση της ορεινής χώρας με κατεύθυνση προς Αργεντινή, όπου και ο τερματισμός στις 20 Ιανουαρίου.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια γερή δόση δράσης από την πρώτη ημέρα του αγώνα στα Βολιβιανά χώματα.

Στα βουνά της Βολιβίας το Ντακάρ (pics & vid)
Στα βουνά της Βολιβίας το Ντακάρ (pics & vid)
Στα βουνά της Βολιβίας το Ντακάρ (pics & vid)
Στα βουνά της Βολιβίας το Ντακάρ (pics & vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider