Γιατί η Audi ανακαλεί 875.000 αυτοκίνητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η Audi ανακαλεί 875.000 αυτοκίνητα

Μοντέλα A4, A5, A5 Cabriolet και Q5, τα οποία κατασκευάστηκαν το διάστημα από τον Απρίλιο του 2011 έως και το Μάιο του 2015 ανακαλεί σε όλη την Ευρώπη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Αντικείμενο της ανάκλησης αποτελεί πρόβλημα στον ακροδέκτη ρεύματος του βοηθητικού συστήματος θέρμανσης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην τήξη του και στην πιθανή εμφάνιση φωτιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Audi δεν έχει σημειωθεί έως και σήμερα κάποιο ατύχημα από τον εν λόγω πρόβλημα, ενώ τα αυτοκίνητα που διαθέτουν βοηθητικό σύστημα θέρμανσης έχουν κυρίως πωληθεί σε χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης.

Το σύστημα αυτό λειτουργεί με ρεύμα και επιτρέπει την άμεση διοχέτευση θερμού αέρα στην καμπίνα με την εκκίνηση του αυτοκινήτου, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να μεσολαβήσει το χρονικό διάστημα για την αύξηση της θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού από τη λειτουργία του κινητήρα, με το οποίο τροφοδοτείται το βασικό σύστημα θέρμανσης κάθε αυτοκινήτου.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Audi είχε αναγγείλει πρόγραμμα ανάκλησης για το ίδιο πρόβλημα και στις ΗΠΑ. Από τα 875.000 συνολικά αυτοκίνητα τα οποία αφορά η ανάκληση στην Ευρώπη, τα 330.000 έχουν πωληθεί στη γερμανική αγορά.

Η εταιρεία δεν έχει εκδώσει ακόμα οδηγίες για την ανάκληση σε κάθε μια χώρα ξεχωριστά, οπότε δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τον αριθμό των αυτοκινήτων που αφορούν στην ελληνική αγορά. Να σημειωθεί ωστόσο ότι μάλλον θα αφορά πολύ λίγα, καθώς το βοηθητικό σύστημα θέρμανσης είναι στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού που αφορά τα πολύ ψυχρά κλίματα.

Η Audi πάντως συνιστά σε όσους οδηγούς έχουν αυτοκίνητα των παραπάνω τύπων που διαθέτουν το βοηθητικό σύστημα θέρμανσης, να μην το ενεργοποιούν ώσπου να ειδοποιηθούν για την αποκατάσταση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider