Αυξάνονται οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνονται οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η άνοδος των πωλήσεων στην Ευρώπη συνεχίστηκε και το μήνα Νοέμβριο, με την αύξηση να φτάνει οριακά το 6% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2016. Ταυτόχρονα, στο ενδεκάμηνο του έτους η αύξηση είναι 4,1%

Συνολικά 1.216.702 επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στις 27 χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης το Νοέμβριο. Η Ελλάδα, τόσο το Νοέμβριο όσο και στο ενδεκάμηνο σε σχέση με το 2016, ξεπερνά σημαντικά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αύξησης των πωλήσεων. Στη χώρα μας, το Νοέμβριο ταξινομήθηκαν 10,6% περισσότερα αυτοκίνητα και τους πρώτους έντεκα μήνες 11,6% περισσότερα.

Από τις ευρωπαϊκές χώρες το σύνολο σχεδόν είχαν αυξητική τάση πωλήσεων, με μόνες το Ενωμένο Βασίλειο, τη Ρουμανία, την Ιρλανδία, την Τσεχία και την Κύπρο να παρουσιάζουν μείωση. Η φετινή είναι η τέταρτη χρονιά ανόδου της Ευρωπαϊκής αγοράς, μετά από τη σημαντική πτώση που βίωσε μεταξύ 2008 και 2013.

Όσον αφορά στους κατασκευαστές, η μερίδα του λέοντος των ταξινομήσεων ανήκει στην VW, με 137.386 πωλήσεις το Νοέμβριο, έναντι 98.109 της δεύτερης Renault. Στις πωλήσεις ανά μάρκα ακολουθεί η Peugeot, με 79.186 ταξινιομήσεις, η Ford με 78.463 και την πρώτη πεντάδα κλείνει η Opel με 70.505 ταξινομήσεις.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρά το θετικό πρόσημο των πωλήσεων τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, η μέση ηλικία του στόλου των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων έχει αυξηθεί πολύ. Το 2008 ήταν στα 8,4 έτη και πλέον έχει ανέβει στα 10,7. Αναδεικνύεται έτσι η ανάγκη προγραμμάτων απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ήπειρο, ώστε να αναστραφεί αυτή η πορεία, που έχει δυσμενείς συνέπειες όχι μόνο στην ασφάλεια των μετακινήσεων αλλά και στο περιβάλλον, ειδικά στις αστικές περιοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider