Η Renault γίνεται εκδότης!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Renault γίνεται εκδότης!

Ένα πρωτότυπο επενδυτικό «άνοιγμα» στο χώρο των εκδόσεων πραγματοποίησε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault. Κίνηση φαινομενικά ασύνδετη με το αντικείμενο των σημερινών δραστηριοτήτων της, δικαιολογείται απόλυτα και δείχνει το μέλλον και σε άλλους κατασκευαστές, όταν τα περισσότερα οχήματα θα είναι αυτόνομα κινούμενα και διασυνδεδεμένα.

Πιο συγκεκριμένα, η Renault μετέχει πλέον με 40% στο μετοχικό κεφάλαιο του γαλλικού εκδοτικού ομίλου Challenges, ο οποίος εκδίδει περιοδικά ειδησεογραφικού και επιστημονικού περιεχομένου. Στόχος της κίνησης αυτής, είναι ο όμιλος να παράγει αποκλειστικό περιεχόμενο online ειδήσεων, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τους χρήστες των αυτοκινήτων Renault στο μέλλον.

Με δεδομένο ότι σήμερα οι οδηγοί στις χώρες της δυτικής Ευρώπης περνούν δύο ώρες ημερησίως μέσα στα αυτοκίνητά τους, τόσο η Renault όσο και η Challenges πιστεύουν ότι αυτός ο χρόνος θα αυξηθεί στο μέλλον. Ταυτόχρονα όμως, καθώς τα αυτοκίνητα θα κινούνται αυτόνομα, αυτός ο χρόνος θα είναι ελεύθερος για τον οδηγό και τους επιβάτες να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, αλλά και διότι οι έντυπες εκδόσεις φθίνουν ραγδαία, οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν δωρεάν περιεχόμενο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας online στα αυτοκίνητα Renault, καθώς και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες.

Η συμμετοχή της Renault στο μετοχικό κεφάλαιο της Challenges πραγματοποιείται ώστε να χρηματοδοτηθεί το πέρασμα του ομίλου στις εξειδικευμένες online υπηρεσίες και στην ανάπτυξη νέων τομέων ενημέρωση.

Σήμερα ο όμιλος Challenges εκδίδει τα περιοδικά Challenges, μια εβδομαδιαία οικονομική έκδοση, Sciences et Avenir με εκλαϊκευμένη επιστημονική θεματολογία, La Recherche με μηνιαία περιοδικότητα που απευθύνεται στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, Historia με ιστορικά θέματα και κυκλοφορία από το 1909 και τέλος το L’Histoire, ένα μηνιαίο επιστημονικό περιοδικό που απευθύνεται σε ιστορικούς, ερευνητές και φοιτητές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.