H General Motors θα επιστρέψει στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H General Motors θα επιστρέψει στην Ευρώπη

Πριν από ένα μόλις χρόνο η GM είχε σημαντική παρουσία στην Ευρώπη με την Opel, ενώ λίγο παλιότερα είχε προσπαθήσει να λανσάρει και τη Chevrolet με τα μικρά μοντέλα της πάλαι ποτέ Daewoo στη γηραιά ήπειρο.

Χάνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια στο πέρασμα των χρόνων, αποφάσισε πρώτα να αποσύρει το ευρωπαϊκό παρακλάδι της Chevrolet και στη συνέχεια, μόλις φέτος, να πουλήσει την Opel στο group PSA των Peugeot, Citroen και DS.

Μπορεί η GM να ξεφορτώθηκε τις ζημιογόνες δραστηριότητές της σε μια αγορά που φαίνεται ότι δεν ήταν στην εταιρική της νοοτροπία και λογική –σε αντίθεση με την Ford για παράδειγμα- ωστόσο δεν θέλει να χάσει μια ολόκληρη ήπειρο με μεγάλες, ώριμες αγορές και τεράστια καταναλωτική ισχύ.

«Τίποτα δεν μας εμποδίζει να επιστρέψουμε στην Ευρώπη», είπε σε εκδήλωση της Ένωσης Τύπου Αυτοκινήτου η Μαίρη Μπάρα, Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας. Προσθέτοντας πως είναι «απολύτως εφικτό».

Αντί όμως να επανέλθει με πωλήσεις αυτοκινήτων, η GM θα επιχειρήσει τη νέα της είσοδο με διαφορετικές υπηρεσίες: πιο συγκεκριμένα με υπηρεσίες μετακίνησης, κοινής χρήσης αυτοκινήτων και τεχνολογία αυτόνομης κίνησης.

Η αμερικανική μάρκα προσπαθεί να μεταμορφωθεί σε κατασκευαστή τεχνολογίας που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί την Uber ή την Waymo, επενδύοντας με ένταση στην αυτόνομη οδήγηση, στα ηλεκτρικά οχήματα και στις υπηρεσίες κοινής χρήσης.

Στο πλαίσιο αυτό, αποκάλυψε το αυτόνομα κινούμενο, ηλεκτρικό Bolt στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο μήνα και είπε ότι θα είναι έτοιμη να λανσάρει μια νέα υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων μέσα στο 2019. Έτσι, από τις αρχές του 2020 δεν είναι απίθανο να δούμε θυγατρικές της GM σε αυτό τον τομέα, να κάνουν την απόβασή τους στην Ευρώπη.

H General Motors θα επιστρέψει στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.