«Ελληνικό Αυτοκίνητο του 2018» το Ford Fiesta

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ελληνικό Αυτοκίνητο του 2018» το Ford Fiesta

«Μάχη» δόθηκε για την επικράτηση μεταξύ Ford Fiesta και Seat Ibiza στην ψηφοφορία για το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς», με τελική επικράτηση του πρώτου.

Στην ψηφοφορία για το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018» ψήφισαν 25 δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού. Η χρονιά δημιουργίας του θεσμού ήταν το 2006 και φέτος, για πρώτη φορά, η ψηφοφορία ήταν φανερή και έφερε την υπογραφή του κάθε εκλέκτορα.

Από τα 26 καινούρια αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά το 2017 και μπορούσαν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, οι 25 δημοσιογράφοι κατέληξαν μέσα από μια αρχική ψηφοφορία στα 10 επικρατέστερα. Σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, από τα δέκα επικρατέστερα αναδείχτηκε το μοντέλο το οποίο, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών, διαθέτει τα περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα.

Για πρώτη φορά επίσης στην ιστορία του θεσμού, ο νικητής είχε τόσο μικρή διαφορά, μόλις 2 βαθμούς, από τον διεκδικητή, ενώ κοντά στα Ford Fiesta και Seat Ibiza βρέθηκε και το VW Polo. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα μοντέλα που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς ανήκουν όλα στη μικρή κατηγορία B, η οποία είναι με διαφορά η πιο δημοφιλής της ελληνικής αγοράς. Το αμέσως μεγαλύτερο σε διαστάσεις μοντέλο που βρέθηκε ακριβώς στη μέση της κατάταξης, κλείνοντας την πεντάδα, ήταν το Honda Civic.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την κατάταξη των μοντέλων της τελικής δεκάδας και τις ψήφους που το καθένα από αυτά συγκέντρωσε. Ωστόσο ένα μόνο μοντέλο θα «κουβαλάει» τον βαρύτιμο τίτλο όλη την επόμενη χρονιά και αυτό είναι το Ford Fiesta. Πραγματικά χαρισματικό με τεράστιο εύρος εκδόσεων, σύγχρονα μηχανικά μέρη, προσεγμένη ποιότητα και τη μεγαλύτερη εγγύηση που δόθηκε ποτέ σε μοντέλο της κατηγορίας, 8 χρόνια.

Κατάταξη τελικής δεκάδας για το «Ελληνικό Αυτοκίνητο του 2018»

Μοντέλο Βαθμοί

1 Ford Fiesta 338

2 Seat Ibiza 336

3 Volkswagen Polo 303

4 Nissan Micra 258

5 Honda Civic 244

6 Kia Stonic 235

7 Renault Megane 215

8 Skoda Kodiak 201

9 Toyota C-HR 187

10Hyundai i30 183

«Ελληνικό Αυτοκίνητο του 2018» το Ford Fiesta
«Ελληνικό Αυτοκίνητο του 2018» το Ford Fiesta
«Ελληνικό Αυτοκίνητο του 2018» το Ford Fiesta

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider