Η Mercedes A-class τέταρτης γενιάς βρίσκεται προ των πυλών, αφού θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον επόμενο Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. H μάρκα με σήμα το αστέρι έδωσε ήδη στη δημοσιότητα το πρώτο φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό της επόμενης A-class, μαζί με ορισμένες σημαντικές πληροφορίες για τις προδιαγραφές της.

Όπως παρατηρούμε στις εργοστασιακές φωτογραφίες, έχει αναβαθμιστεί θεαματικά η εικόνα ποιότητας με τη χρήση δέρματος, ξύλου και ελκυστικότερων πλαστικών. Επίσης έχει αλλάξει ριζικά το design του κόκπιτ και έχει περιοριστεί κατά πολύ ο αριθμός των διακοπτών στην κεντρική κονσόλα.

Η νέα Mercedes A-class ακολουθεί τη σχεδιαστική συνταγή των υπόλοιπων νέων μοντέλων της μάρκας, στων οποίων το εσωτερικό κυριαρχούν πλέον οι δίδυμες οθόνες, μία για το καντράν πίσω από το τιμόνι και μία για το σύστημα πολυμέσων (infotainment). Ανάλογα με την έκδοση και τα χρήματα, που θα θελήσουν να επενδύσουν οι μελλοντικοί αγοραστές, θα εξοπλίζεται η A-class τέταρτης γενιάς με οθόνες 7 ή 10,25 ιντσών, που θα προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία ατμόσφαιρα υψηλής τεχνολογίας.

Όπως αναφέρει η Mercedes, οι αλλαγές στην καμπίνα επιβατών δεν περιορίζονται μόνον στο κόκπιτ, αλλά αφορούν και άλλους σημαντικούς τομείς, όπως π.χ. την άνεση. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν αυξηθεί οι διαστάσεις του σαλονιού και οι διαθέσιμοι χώροι για τα κεφάλια, τα γόνατα και τους ώμους των επιβατών, ενώ το πορτ-μπαγκάζ διαθέτει πλέον 370 λίτρα όγκο, δηλαδή 29 περισσότερα σε σχέση με το σημερινό μοντέλο.

Το λανσάρισμα της Mercedes A-class της επόμενης γενιάς θα γίνει το καλοκαίρι του 2018 και το 2019 θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της εταιρείας, δηλαδή οι GLA και CLA, που έχουν ως βάση τους το νέο μικρομεσαίο αυτοκίνητο, αλλά διατίθενται με διαφορετικούς τύπους αμαξωμάτων SUV και Coupe.