Συλλέκτης βραβείων το νέο SUV Peugeot 3008

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συλλέκτης βραβείων το νέο SUV Peugeot 3008

To νέο SUV Peugeot 3008 εξελίσσεται σε κομβικό μοντέλο για τη γαλλική μάρκα. Το 3008 δεύτερης γενιάς αποκαλύφθηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και άρχισε να διατίθεται στην αγορά τον Ιανουάριο του 2017. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην αγορά, αφού βρίσκεται στην όγδοη θέση της πανευρωπαϊκής λίστας πωλήσεων στην κατηγορία των SUV με συνεχώς ανοδικές τάσεις. Μάλιστα οι μισοί από τους αγοραστές του δεν ήταν προηγουμένως κάτοχοι κάποιου άλλου μοντέλου της Peugeot, αλλά προέρχονταν από διαφορετικές μάρκες.

Η μεγάλη επιτυχία του νέου Peugeot 3008 οφείλεται στον εντυπωσιακό σχεδιασμό του εξωτερικά και εσωτερικά, στις σύγχρονες τεχνολογίες του (μεταξύ των οποίων και το καινοτόμο i-Cockpit), στους εξελιγμένους κινητήρες του και βέβαια στην εξαιρετική αίσθηση οδήγησης με κύρια χαρακτηριστικά την άνεση και την ασφάλεια.

Επιβεβαίωση της κυρίαρχης θέσης του Peugeot 3008 στην κατηγορία των κόμπακτ SUV αποτελούν χωρίς αμφιβολία τα περισσότερα από 20 σημαντικά βραβεία, τα οποία έχει προλάβει να συλλέξει στη - σύντομη μέχρι τώρα - πορεία του. Ας δούμε τέσσερα από αυτά, που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα.

1. Car of the Year 2017

Toν Μάρτιο του 2017 απονεμήθηκε στο γαλλικό SUV στο πλαίσιο του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης το επίζηλο βραβείο ‘’Car of the Year’’ από μία επιτροπή 58 έγκριτων δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 12 διαφορετικές χώρες (την Ελλάδα εκπροσωπεί ο διευθυντής του περιοδικού «4 Τροχοί», Στράτης Χατζηπαναγιώτου). Μάλιστα την ημέρα της απονομής ανακοινώθηκε από τον όμιλο PSA η εξαγορά της μάρκας Opel από την αμερικανική General Motors, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι το νέο Peugeot 3008 είναι το πρώτο SUV, που κερδίζει τη συγκεκριμένη διάκριση στην ιστορία του θεσμού.

2. Red Dot Award 2017

Toν Ιούλιο του 2017 κέρδισε το νέο SUV Peugeot 3008 τη διάκριση ‘’Red Dot Award 2017’’ως το προϊόν με το καλύτερο βιομηχανικό ντιζάιν. Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο σχεδιασμού και το μοντέλο της Peugeot κατάφερε και ξεπέρασε υποψηφιότητες από περισσότερες από 50 χώρες. Η κριτική επιτροπή εξήρε τον εξωτερικό και τον εσωτερικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου, αλλά και τις καινοτομίες του, την ποιότητα, τη λειτουργικότητα και τη φιλικότητά του προς το περιβάλλον.

3. Technology Award, What Car?

Το έγκριτο περιοδικό ‘’What Car?’’ απένειμε το Βραβείο Τεχνολογίας στο Peugeot 3008 για το καινοτόμο i-Cockpit νέας γενιάς. Το λειτουργικό και όμορφο κόκπιτ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οθόνη αφής οκτών ιντσών με υψηλή ανάλυση και ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών πίσω από το μικρό, σπορ τιμόνι, που επιτρέπει απρόσκοπτη θέα στο ταμπλό.

4. Car of the Year 2017, CarBuyer

Ο γνωστός βρετανικός ιστότοπος CarBuyer, που αξιολογεί τα αυτοκίνητα κυρίως με τα καταναλωτικά κριτήρια του μέσου αγοραστή, απένειμε στο νέο SUV Peugeot 3008 δύο βραβεία. Ετσι ψηφίστηκε από το CarBuyer τον Νοέμβριο του 2016 ‘’Αυτοκίνητο της Χρονιάς’’ και επίσης καλύτερο μοντέλο στην κατηγορία των SUV.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider