Νέο ρεκόρ τιμής για ένα σύγχρονο μονοθέσιο της Formula 1 συνιστά η πώληση της Ferrari F2001 του Μίκαελ Σουμάχερ για 7,5 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το μοντέλο, με το οποίο είχε κυριαρχήσει ο Γερμανός πιλότος της Formula 1 τη σεζόν 2001 και είχε κατακτήσει το τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από τα συνολικά επτά της καριέρας του. Την ίδια χρονιά είχε στεφθεί και η Ferrari Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στη βαθμολογία των κατασκευαστών της Formula 1.

Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο με αριθμό σασσί 211 είχε μάλιστα θριαμβεύσει ο Μίκαελ Σουμάχερ στα Γκραν Πρι του Μονακό και της Ουγγαρίας, κάτι που εκτόξευσε την τιμή του σε ύψη, που δεν ανέμεναν ούτε και οι ίδιοι οι ειδικοί.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο μίας βραδιάς Σύγχρονης Τέχνης και η τελική τιμή πώλησης των 7,5 εκατ. δολαρίων (περίπου 6,4 εκατ. ευρώ) υπερέβη αισθητά την αρχική εκτίμηση του οίκου RM Sotheby’s για 5,5 εκατ. δολάρια. Πάντως ο γαλαντόμος νέος ιδιοκτήτης του κατακόκκινου αυτοκινήτου θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και δεν έγινε γνωστός.

Η Ferrari δημοπρατήθηκε δίπλα σε έργα σύγχρονης τέχνης καλλιτεχνών, όπως ο Wolfgang Tillmans και ο David Hammons, κάτι που θεώρησαν παράταιρο πολλοί ειδικοί των εικαστικών τεχνών.