Με δίφυλλη πόρτα το ΜΙΝΙ Clubman

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με δίφυλλη πόρτα το ΜΙΝΙ Clubman

To MINI Clubman, είναι... και δεν είναι SUV, είναι... και δεν είναι πολυμορφικό, είναι... και δεν είναι σπορ... Αναμφίβολα όμως είναι αξιαγάπητο, ποιοτικό και τρομερά λειτουργικό! Αν και οι διαστάσεις του έχουν ξεφύγει κάπως, το ΜΙΝΙ Clubman, διατηρεί τον γνωστό χαρακτηρά των ΜΙΝΙ, με την σφιχτή αίσθηση και την «κοφτερή» οδική συμπεριφορά.

Εμφανισιακά, σε σχέση με την S έκδοση του ίδιους μοντέλου, οι μόνες διαφορές εντοπίζονται στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και στην μονή απόληξη της εξάτμισης. Καμία αλλαγή δεν υπάρχει και στις διαστάσεις του οχήματος, με το μήκος του Clubman να αγγίζει τα 4.253 χλστ., το πλάτος του να φτάνει τα 1.800 χλστ. και το ύψος του τα 1.441 χλστ.

Παρότι μοιάζει με τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας, αν το παρατηρήσεις θα βρεις αρκετές διαφορές. Οι πλαϊνές πόρτες είναι μεγαλύτερες από την 5θυρη έκδοση του Cooper, και δημιουργούν πλατύτερο άνοιγμα για πιο άνετη είσοδο στην πίσω σειρά καθισμάτων και φυσικά την παράσταση κλέβουν οι δύο πόρτες του χώρου αποσκευών, σαν κάθετα φύλλα ντουλάπες.

Στο εσωτερικό οι διαφοροποιήσεις του απλού Clubman είναι ακόμα πιο δυσδιάκριτες, καθώς το μόνο που αλλάζει είναι οι επενδύσεις, ενώ συναντάς αρκετά κοινά στοιχεία με τα υπόλοιπα μοντέλα, όπως το κεντρικό κυκλικό όργανο του ταμπλό, τον πίνακα οργάνων κ.λπ.

Στο κέντρο υπάρχει η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Mini Connected, με τις 8,8 ίντσες. Περιμετρικά της οθόνης προβλέπεται ένα φωτιζόμενο δαχτυλίδι, που αναβοσβήνει όταν χτυπά το τηλέφωνο του οδηγού, αλλάζει χρώμα ανάλογα το πρόγραμμα οδήγησης που θα επιλέξεις, αυξομειώνεται ανάλογα με την ταχύτητα που κινείσαι, κλπ.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας φορούσε τον νέο 3κυλινδρο 1.500αρη TwinPower Turbo βενζίνης, που έχει σχεδιαστεί ώστε να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη θερμοδυναμική απόδοση, ομαλή και αθόρυβη λειτουργία και αποδίδει 136 ίππους στις 4.400 στροφές με 220 Nm ροπής. Συνδυαζόταν με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ συντελεί σε σβέλτες επιδόσεις, με τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,1 δευτερόλεπτα και την τελική να ξεπερνά τα 210 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση που μετρήσαμε ήταν 8,3 λίτρα/100 χλμ., που κρίνεται λογική για τα δεδομένα του συγκεκριμένου μοντέλου.

Η τιμή της βασικής έκδοσης του Mini Clubman Cooper ξεκινάει από 25.664 ευρώ, με τον βασικό εξοπλισμό να προσφέρει τα πολύ απαραίτητα, να προσθέσεις όμως αρκετά στοιχεία από τη λίστα των προαιρετικών αξεσουάρ, μπορείς να ξεπεράσεις εύκολα το όριο των 30.000 ευρώ.

Το MINI Clubman απευθύνεται στον γρήγορο οικογενειάρχη, τον στυλάτο επαγγελματία, τα εκδρομικά δραστήρια ζευγάρια που φορτώνουν συχνά το αυτοκίνητό τους για τις καθημερινές δραστηριότητές τους. Κερασάκι στην τούρτα είναι η δίφυλλη πόρτα του χώρο αποσκευών, που κάνει όντως τη διαφορά και υπογραμμίζει, ότι η χρηστικότητα μπορεί να γίνει τελικά πηγή έμπνευσης.

Με δίφυλλη πόρτα το ΜΙΝΙ Clubman
Με δίφυλλη πόρτα το ΜΙΝΙ Clubman

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider