Στις 4 Δεκεμβρίου θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Lamborghini Urus, του δεύτερου SUV στην ιστορία της μάρκας μετά το όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο LM002 του 1986. Ωστόσο σε αντίθεση με τον πρόγονό του, το νέο SUV δεν αποτελεί ένα γνήσιο μοντέλο εκτός δρόμου, αλλά οι Ιταλοί το χαρακτηρίζουν ως ένα Super Sports Utility Vehicle. Με άλλα λόγια, η Urus θα μεταγγίσει τα χαρακτηριστικά των supercars, όπως είναι η σπορ αίσθηση, οι καυτές επιδόσεις και το δυναμικό design, στην κατηγορία των μοντέλων ελεύθερου χρόνου.

Για να υλοποιηθεί αυτό στην πράξη, θα εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 650 ίππων, που πρόκειται ουσιαστικά για τον γνωστό V8 Βiturbo της Audi με ουσιαστικές παρεμβάσεις για αύξηση της απόδοσής το. Αυτό κρίνεται απαραίτητο, γιατί η Urus θα κληθεί να αντιμετωπίσει βαριά χαρτιά του κλάδου της αυτοκίνησης, όπως είναι η Bentley Bentayga των 608 ίππων και 301 χλμ./ώρα τελικής και η Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid με 680 άλογα.

Σχεδιαστικά βασίζεται το μοντέλο παραγωγής στο πρωτότυπο Urus, που έχει παρουσιάσει ήδη η Lamborghini και εντυπωσιάζει με το αεροδυναμικό σχήμα του, ενώ θυμίζει «ψηλοπόδαρο» supercar με αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Οι Ιταλοί πρωτοτύπησαν όμως και σε έναν τομέα, που ίσως κάνει τελικά τη διαφορά από εμπορικής άποψης.

Συγκεκριμένα, το νέο SUV τους θα προσφέρει προς επιλογή διάφορα προγράμματα οδήγησης ανάλογα με το στυλ του οδηγού, τον τύπο του οδοστρώματος και τις συνθήκες πρόσφυσης, μεταξύ των οποίων και ένα για την…έρημο. Για κανονικούς ρυθμούς προβλέπεται το πρόγραμμα Strada (δρόμος), για σπορ αίσθηση μπορεί να επιλέξει ο οδηγός το αγωνιστικών προδιαγραφών Corsa. Τον χειμώνα υπόσχεται ιδανική πρόσφυση το πρόγραμμα Neve (χιόνι) και Terra (λάσπη).

Highlight είναι πάντως το πρόγραμμα Sabbia για την κίνηση στην άμμο, που εξελίχθηκε ειδικά για τις αραβικές χώρες. Με αυτόν τον τρόπο σχεδιάζει να κατακτήσει η Lamborghini Urus τις καρδιές των πλούσιων Αράβων, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν το νέο SUV στους αμμόλοφους της ερήμου, χωρίς να φοβούνται ότι θα κολλήσουν.

Η Urus θα αξιοποιηθεί και για μία δεύτερη πρεμιέρα από τη μάρκα με σήμα τον ταύρο, αφού το 2019 θα γίνει η πρώτη Plug-in υβριδική Lamborghini. Όλα αυτά φαίνεται, ότι έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών πλούσιων συμπολιτών μας από όλον τον πλανήτη και οι προπαραγγελίες πέφτουν ήδη…βροχή. Παρά το γεγονός, ότι κανένας δεν έχει δει ακόμη ολοκληρωμένο το μοντέλο παραγωγής και σε πείσμα της τσουχτερής τιμής εκκίνησης από 180.000 ευρώ!