Θέλει το ρεκόρ ταχύτητας και έρχεται την 1η Νοεμβρίου (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θέλει το ρεκόρ ταχύτητας και έρχεται την 1η Νοεμβρίου (vid)

Το όνομα Hennessey Venom F5 ίσως να μην είναι αντίστοιχα γνωστό με αυτό της Bugatti Chiron. Είναι όμως το όνομα του αυτοκινήτου, που φιλοδοξεί να πάρει το στέμμα του ταχύτερου οχήματος παραγωγής στον κόσμο.

Αυτή την τιμή την έχει προς το παρόν η Bugatti, όχι με το τελευταίο της δημιούργημα των 1.500 ίππων, τη Chiron, αλλά με την προηγούμενη Veyron Super Sport. Επισήμως. Διότι ανεπίσημα, το στέμμα είχε κλέψει η προηγούμενη δημιουργία της αμερικανικής Hennessey, το Venom GT, χωρίς όμως την παρουσία των υπευθύνων του Guinness Book of Records.

Ο αμερικανός βελτιωτής και πλέον κατασκευαστής supercar Hennessey, επανήλθε στη μεγάλη κόντρα με τη Bugatti, ανακοινώνοντας ότι το ακόμα ταχύτερο Venom F5 θα παρουσιαστεί την 1η Νοεμβρίου στην έκθεση βελτιώσεων και ειδών αυτοκινήτου SEMA, που πραγματοποιείται στο Las Vegas των ΗΠΑ.

Το Venom F5 δεν αποτελεί απόγονο τουVenom GT, καθώς δεν χρησιμοποιεί το πλαίσιο της Lotus. Ωστόσο μένει πιστό στο δόγμα «χαμηλό βάρος – τεράστια ισχύς» με στόχο να φτάσει το ορόσημο των 480 χλμ./ώρα μέγιστης ταχύτητας.

Το απίστευτο αυτό εγχείρημα, όσο και αν φαίνεται πιθανό με την τεράστια ισχύ του V8 κινητήρα του Venom F5 που θα ξεπερνά τους 1.450 ίππους, ίσως «κολλήσει» σε κάτι πολύ πιο απλό και ταπεινό: στα ελαστικά. Πιθανότατα ο Hennessey να έχει ζητήσει τη συμβολή κάποιας μεγάλη εταιρείας, ωστόσο μέχρι στιγμή ακόμα και η Bugatti δεν έχει βρει λύση στο δρόμο προς τα 500 χλμ./ώρα, καθώς καμία εταιρεία δεν έχει ελαστικά που να προσφέρουν ασφάλεια σε αυτό το εύρος ταχυτήτων.

Ευτυχώς η 1η Νοεμβρίου είναι μόλις 10 ημέρες μακριά μας και τότε θα μάθουμε ακριβώς τόσο τα δεδομένα του Venom F5, όσο και τις λύσεις που έχει ο Hennessey για να «χτυπήσει» την Bugatti.

Θέλει το ρεκόρ ταχύτητας και έρχεται την 1η Νοεμβρίου (vid)
Θέλει το ρεκόρ ταχύτητας και έρχεται την 1η Νοεμβρίου (vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider