Η γαλλική εταιρεία δεν κατασκευάζει supercars και ούτε προτίθεται να το κάνει άμεσα. Ωστόσο έχει παρουσιάσει κατά καιρούς πολύ εντυπωσιακά sport πρωτότυπα, καθώς η αγωνιστική της εμπλοκή μόνο μικρή δεν είναι. Ένα από αυτά ήταν και το Peugeot L500 R Hybrid Vision Gran Turismo, που είχε αποκαλύψει το Μάιο του 2016 επ’ αφορμή των 100 χρόνων από τη νίκη του Ντάριο Ρέστα με το Peugeot L45 στο  θρυλικό  αγώνα Indianapolis 500.

Με αφορμή το λανσάρισμα  του νέου πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού Gran Turismo Sport για PlayStation®4, οι Peugeot και Peugeot Sport ανακοίνωσαν το Peugeot L 750 R Hybrid Vision Gran Turismo και το Peugeot L500 R Hybrid Vision Gran Turismo, δύο μοντέλα έτοιμα  να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, που μπορεί να ζήσει οποιασδήποτε στον εικονικό κόσμο.

Τα χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων είναι ωστόσο συναρπαστικά. Αμφότερα βασίζονται σε μονοκόκ πλαίσια που έχουν κατασκευαστεί από ανθρακονήματα. Το L750 R Hybrid συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο βενζινοκινητήρας αποδίδει 580 ίππους με το όριο στροφών να φτάνει τις 10.000 σ.α.λ., ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ προσφέρει επιπλέον ισχύ ώστε το Peugeot L750 R Hybrid Vision να αποδίδει συνολικά 750 ίππους. Την ενέργεια για τον ηλεκτροκινητήρα προσφέρουν υγρόψυκτες μπαταρίες λιθίου-ιόντων. Το σύστημα πρόωσης και μετάδοσης βρίσκονται στον πίσω άξονα,  ενώ το σειριακό κιβώτιο 7 σχέσεων έχει αγωνιστικές προδιαγραφές.

Με διπλό υδραυλικό κύκλωμα φρένων, τέσσερα αεριζόμενα κεραμικά δισκόφρενα, ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό και δυνατότητα μεταβολής της απόστασης από το έδαφος για κορυφαίο κράτημα, το Peugeot L 750 R Hybrid Vision σχεδιάστηκε για να είναι όσο το δυνατό ελαφρύτερο και πιο αεροδυναμικό. Ζυγίζει μόλις 825 κιλά — 175 κιλά λιγότερα από το Peugeot L 500 R Hybrid — με αποτέλεσμα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα!

Ο οδηγός των δύο Peugeot έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικές εμπειρίες σε 17 διαφορετικές τοποθεσίες και πολλές πίστες, που είναι διαθέσιμες στο βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo Sport. Με συναρπαστικά γραφικά και εξαιρετικό ρεαλισμό αντιδράσεων και ταχύτητας, θα έχει μια πολύ καλή εικόνα, αν και όχι πραγματική, για τις απίστευτες δυνατότητες των αυτοκινήτων με αυτές τις προδιαγραφές.