Οι κορυφαίες εκδόσεις των 718 Cayman και Boxster είναι γεγονός. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 2.5 λίτρων των εκδόσεων S δέχτηκε επεμβάσεις στην εισαγωγή και στο turbo, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ισχύς του στους 370 ίππους, ενώ η ροπή φτάνει πλέον στα 430 Nm.

Η αύξηση της ισχύος σε σχέση με τις μέχρι πρότινος κορυφαίες εκδόσεις S μπορεί να μην είναι σημαντική, μόλις 15 ίπποι, ωστόσο το μικρό σπορ μοντέλο με τον κινητήρα στο κέντρο διαθέτει πολλές ακόμα αναβαθμίσεις, οι οποίες μεγιστοποιούν την εμπειρία οδήγησης.

Σε αυτές περιλαμβάνονται το πακέτο Sport Chrono, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα αναρτήσεων PASM και το μπλοκέ πίσω διαφορικό. Επιπρόσθετα, το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 10 χιλιοστά μειώνοντας το κέντρο βάρους του.

Αισθητικά οι κορυφαίες εκδόσεις GTS ξεχωρίζουν από τις μαύρες ζάντες 20 ιντσών, τα ειδικά επεξεργασμένα κρύσταλλα των φώτων εμπρός και πίσω που είναι πιο σκούρα, τις μαύρες απολήξεις του συστήματος εξαγωγής και τα μαύρα λογότυπα.

Εσωτερικά τα νέα καθίσματα και η επένδυση από alcantara δίνουν τον τόνο της διαφορετικότητας. Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, καθώς με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων –στάνταρ είναι το χειροκίνητο των 6 σχέσεων- η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,1 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Οι νέες εκδόσεις GTS των Porsche 718 Cayman και Boxster θα είναι διαθέσιμες από το Δεκέμβριο του 2017, ενώ οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει στη Γερμανία σε τιμές που ξεκινούν από τα 76.137 ευρώ για την Cayman και τα 78.160 ευρώ για την Boxster.