Ρεκόρ πωλήσεων για τη VW το Σεπτέμβριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ πωλήσεων για τη VW το Σεπτέμβριο

Ιστορικό υψηλό πέτυχε η γερμανική εταιρεία για διάστημα ενός μήνα το Σεπτέμβριο του 2017. Οι παραδόσεις ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1.000.000 παγκοσμίως, σηματοδοτώντας αύξηση 6,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Τα στοιχεία αφορούν όλες τις μάρκες του ομίλου καθώς και το σύνολο των οχημάτων, δηλαδή τόσο τα επιβατικά όσο και τα επαγγελματικά. Εκτός της Audi, όλες οι μάρκες του γκρουπ είδαν τα ποσοστά τους να αυξάνονται το Σεπτέμβριο. Ειδικότερα η Seat είχε διψήφιο ποσοστό αύξησης που έφτασε στο 11,2%.

Για το εννεάμηνο του 2017, το VW γκρουπ είχε αύξηση τις πωλήσεις κατά 2,6%, έχοντας διαθέσει 7.806.700 οχήματα, έναντι 7.609.300 το 2016. Το γεγονός αυτό αναμένεται να διατηρήσει τον όμιλο στην κορυφή των κατασκευαστών αυτοκινήτων, όσον αφορά τις πωλήσεις για ολόκληρο το 2017, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση όπως και το 2016 εμπρός από την Toyota.

Όσον αφορά στις επιμέρους επιδόσεις σε χώρες και ηπείρους, η μεγαλύτερη εθνική αγορά του ομίλου παραμένει η Κίνα, στην οποία πούλησε το Σεπτέμβριο 2.000 οχήματα περισσότερα από όσα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, 406.500, αντί 404.500.

Αξίζει να σημειωθεί η διψήφια αύξηση της VW στην αγορά των ΗΠΑ, στην οποία όμως τα νούμερα είναι ιδιαίτερα μικρά για να δημιουργήσουν σημαντική διαφορά στο σύνολο. Συγκεκριμένα στις ΗΠΑ η VW διέθεσε του Σεπτέμβριο μόλις 56.700 οχήματα, τα οποία ωστόσο ήταν κατά 21.8% περισσότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Την πιο εντυπωσιακή αύξηση όμως την πέτυχε η γερμανική εταιρεία στη Λατινική Αμερική. Το ποσοστό αύξησης του Σεπτεμβρίου ήταν 68,4%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ από την αρχή του χρόνου η αύξηση είναι 21,8%. Και σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, ο όγκος των πωλήσεων είναι σχετικά χαμηλός και συγκεκριμένα 47.800 οχήματα για το μήνα Σεπτέμβριο.

Συνολικά η VW δείχνει μια αξιοθαύμαστη αντοχή ως εταιρεία και ως όμιλος. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που το 2015, μετά το dieselgate, προέβλεπαν την με πάταγο πτώση της κολοσσιαίας γερμανικής εταιρείας. Εκ των πραγμάτων ωστόσο διαψεύστηκαν με τον ίδιο πάταγο καθώς, μέχρι σήμερα, παρά το τεράστιο κόστος αποκατάστασης και αποζημιώσεων, η VW όχι μόνο άντεξε στο «σεισμό» που η ίδια δημιούργησε, αλλά με ταχείς ρυθμούς ανακάμπτει και σταθεροποιείται στην κορυφή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider