Τέλος το θηριώδες G 500 4x4² (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος το θηριώδες G 500 4x4² (pics & vid)

H Mercedes ανακοίνωσε την παύση της παραγωγής του G 500 4x4², το πιο ικανού 4Χ4 που κατασκεύασε ποτέ.

Όσοι επιθυμούν να παραγγείλουν το πανάκριβο εκτός δρόμου τέρας, που η αξία του στη χώρα μας φτάνει περίπου τις 377.000€, θα πρέπει να βιαστούν καθώς η λίστα θα κλείσει στο τέλος Οκτωβρίου. Το μοντέλο είναι πραγματικά 4Χ4 στο τετράγωνο και το όνομά του δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων του.

Στοχεύοντας στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας των ATV, διαθέτει χαρακτηριστικά που οποιοσδήποτε λάτρης των 4Χ4 τα διαβάσει, θα βάλει τα κλάματα. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, αυτός είναι ο εντελώς νέος τετράλιτρος V8 της AMG με τον άμεσο ψεκασμό και τα δύο turbo, ο οποίος αποδίδει 422 ίππους ισχύος και 650 Nm ροπής, ικανά να κινήσουν και κάστρο.

Οι αναρτήσεις του περιλαμβάνουν άκαμπτους άξονες, οι οποίοι όμως στηρίζονται σταθερά σε υποπλαίσια και οι τροχοί διαθέτουν διπλά ψαλίδια, με διπλά αμορτισέρ και ελατήρια!!! Τα διαφορικά είναι τρία, μηχανικά και μπλοκέ. Τα μετατρόχια εμπρός και πίσω, σε σύγκριση με το G500 long, είναι αυξημένα κατά 20 εκατοστά ενώ το μεταξόνιο δεν έχει αλλάξει. Η απόσταση από το έδαφος είναι 45!!! εκατοστά ενώ η δυνατότητα περάσματος από νερό ξεπερνά το βάθος του 1 μέτρου…

Τα αμορτισέρ ρυθμίζονται ηλεκτρικά σε δύο θέσεις από τον οδηγό, τις Sport και Comfort, ενώ η Mercedes παρήγγειλε ειδικά ελαστικά Mud & Snow τεράστιας διάστασης 22 ιντσών, τα οποία μοντάρονται σε επίσης ειδικές διαιρούμενες ζάντες που δεν αφήνουν το ελαστικό να αποκολληθεί, ακόμα και με μηδενική πίεση αέρα.

Το εξαιρετικά ειδικό και σπάνιο αυτό μοντέλο, ξεκίνησε να πωλείται το Δεκέμβριο του 2015. Η παύση της παραγωγής του προφανώς και έχει να κάνει με την ανανέωση όλης της σειράς G και φυσικά την αλλαγή που απαιτείται στη γραμμή παραγωγής. Ο συναρπαστικός χαρακτήρας του μοναδικού αυτού μοντέλου, αποτυπώνεται ανάγλυφα στο video που ακολουθεί.

Τέλος το θηριώδες G 500 4x4² (pics & vid)
Τέλος το θηριώδες G 500 4x4² (pics & vid)
Τέλος το θηριώδες G 500 4x4² (pics & vid)
Τέλος το θηριώδες G 500 4x4² (pics & vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider