Επανέρχεται ηλεκτρικό το Mitsubishi Evo

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανέρχεται ηλεκτρικό το Mitsubishi Evo

Οι επιτυχίες σε παγκόσμια και εθνικά πρωταθλήματα ράλι, καθώς και δέκα γενιές συναρπαστικών Lancer Evo, δημιούργησαν για τη Mitsubishi ένα ζωντανό θρύλο της αυτοκίνησης τις δεκαετίες του ’90 και του ’00.

Τα ταχύτατα και τετρακίνητα Lancer Evolution με τους δίλιτρους turbo κινητήρες είναι πλέον παρελθόν, το όνομα όμως θα αναβιώσει με ένα πολύ διαφορετικό μοντέλο. Στην προσεχή 45η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, η ιαπωνική μάρκα θα παρουσιάσει το πρωτότυπο μοντέλο e-Evolution.

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό και με αμάξωμα SUV αυτοκίνητο, το οποίο ωστόσο έχει έντονα σπορ στιλιστικά χαρακτηριστικά. Πολύ συγκρατημένη στις πληροφορίες της, η Mitsubishi δεν αναφέρει τίποτα περισσότερο εκτός από το ότι το νέο πρωτότυπο με το τόσο «βαρύ» όνομα, θα είναι ένα όχημα πολύ υψηλών επιδόσεων, που θα συνδυάζει την τεχνογνωσία της εταιρείας στην τετρακίνηση και την ηλεκτροκίνηση.

Ταυτόχρονα, το πρωτότυπο e-Evolution θα διαθέτει προηγμένες δυνατότητες αυτόνομης κίνησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι., Artificial Intelligence) και ένα υπερυψωμένο μεν αλλά με έντονα σπορ χαρακτήρα αμάξωμα.

Η μια και μόνη εικόνα που έδωσε η Mitsubishi στη δημοσιότητα επικεντρώνει στη λεπτομέρεια του πίσω μέρους του μοντέλου. Σε αυτό βλέπουμε την fastback κλίση της πίσω πόρτας, καθώς και τα πολύ όμορφα φωτιστικά σώματα σχήματος Y τα οποία συμβάλλουν στο δυναμισμό της σχεδίασης.

Με αυτό το μοντέλο, όπως αποκαλύπτει η εταιρεία, πραγματοποιεί μια στροφή εξέλιξης και ανάπτυξης που θα την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον. Υπό τη σκέπη πλέον της συμμαχίας με τη Renault-Nissan, η Mitsubishi σχεδιάζει με περισσότερη τόλμη και αισιοδοξία τα επόμενα βήματά της. Ας ελπίσουμε ότι με το e-Evolution θα μας εντυπωσιάσει και θα παρουσιάσει την πρόταση που θα αναβιώνει με επιτυχία το βαρύτιμο όνομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider