Τα 9 υπέροχα «τέρατα» που θαυμάσαμε στη Φρανκφούρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 9 υπέροχα «τέρατα» που θαυμάσαμε στη Φρανκφούρτη

Κρύβουν κάτω από το καπό τους πολλές εκατοντάδες, ακόμα και χιλιάδες ίππους, καταπίνουν τα χιλιόμετρα σαν το νεράκι και κοστίζουν από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, έως και μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Τα supercars που είδαμε στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης έχουν όλα ως κοινό παρονομαστή τις εκπληκτικές επιδόσεις, αλλά ο αριθμητής δεν είναι πάντα μόνο ένας ή απαραίτητα εσωτερικής καύσης κινητήρας. Υβριδική τεχνολογία αλλά και αμιγώς ηλεκτρική ισχύς, επιστρατεύονται πλέον για τα super και hyper cars του άμεσου μέλλοντος.

1. Mercedes-AMG Project One

Τεχνολογία απευθείας από την F1, υπόσχεση για πάνω από 1.000 άλογα και τέσσερις κινητήρες, ένας εσωτερικής καύσης και τρεις ηλεκτρικοί, συνεργάζονται για να κινήσουν το απίστευτο αυτό hypercar της Mercedes – AMG. Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να αποδίδεται στους 275 τυχερούς ιδιοκτήτες του, οι οποίοι το έχουν καπαρώσει από τώρα, το 2019. Η τιμή του μοντέλου εικάζεται ότι ξεπερνά τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

2. Ferrari Portofino

Η αντικαταστάτης της California είναι ένα υπέροχο αυτοκίνητο από αισθητική άποψη και, παρότι πρόκειται για το εισαγωγικό μοντέλο στη γκάμα της Ferrari, οι επιδόσεις δεν λείπουν. Ο V8 turbo κινητήρας των 3,9 λίτρων αποδίδει 600 ίππους, οι οποίοι περνούν στους πίσω τροχούς και επιταχύνουν την υπέροχη Ιταλίδα καλλονή έως τα 320 χλμ./ώρα.

3. Aspark Owl

Από την Ιαπωνία ] η Aspark έφερε το ηλεκτρικό supercar, που φιλοδοξεί να είναι το ταχύτερο και το πιο παράξενο ως όνομα: κουκουβάγια. Δεν γνωρίζουμε αν μέσω αυτού εννοείται η ευφυΐα του πτηνού ή η ικανότητά του να πιάνει τα θηράματά του στον ύπνο λόγω του αθόρυβου πετάγματός του. Το Owl πάντως θα πετυχαίνει τις εκπληκτικές επιδόσεις του 0-100 χλμ./ώρα σε 2,0’’ και τη μέγιστη ταχύτητα των 280 χλμ./ώρα, με δύο κινητήρες μέγιστης απόδοσης μόλις 435 ίππων, αλλά θηριώδους ροπής 763 Nm. Το μυστικό του είναι το εξαιρετικά χαμηλό βάρος των 850 κιλών, που είναι τουλάχιστο το μισό άλλων αντίστοιχων προτάσεων. Αντίστοιχα μικρή όμως είναι και η αυτονομία του, μόλις 150 χιλιόμετρα.

4. Ford Mustang

Η εμβληματική Mustang για το 2018 έχει μικρές εξωτερικές αλλαγές, όμως η κορυφαία έκδοση του μοντέλου με τον V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων είναι πλέον πιο δυνατή, με απόδοση 540 ίππων. Αλλαγές έχουν γίνει στις αναρτήσεις για ακόμα καλύτερη αίσθηση οδήγησης και κράτημα. Πολύ πλούσιος πλέον ο εξοπλισμός ασφάλειας. Από τα λίγα αυτοκίνητα αυτή της ισχύος που μπορεί να αγοράσει ο «κοινός» άνθρωπος.

5. Audi RS4 Avant

Μπορεί να είναι «ντυμένο» σαν ένα συμβατικό στέισον, σίγουρα όμως δεν θέλετε να βρεθεί δίπλα σας στο φανάρι. Η Audi έχει προικίσει το πρακτικό κατά τα άλλα αμάξωμα με τετρακίνηση και 450 ίππους, που έρχονται από ένα V6 κινητήρα 2,9 λίτρων με δύο turbo. Με τελική 280 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ., η οικογένεια κυριολεκτικά θα «πετάει».

6. Audi R8 RWS

Για πρώτη φορά, το supercar της Audi αφήνει στην άκρη την τετρακίνηση –σήμα κατατεθέν της Audi- για την πιο συναρπαστική και με λιγότερο βάρος μετάδοση στους πίσω τροχούς. Έτσι, οι εκδόσεις RWS του coupe και roadster R8 ζυγίζουν 50 και 40 κιλά λιγότερα αντίστοιχα, ενώ οι επιδόσεις από τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων με τους 540 ίππους είναι όπως πάντα εντυπωσιακές. Η μέγιστη ταχύτητα της coupe έκδοσης φτάνει στα 320 χλμ./ώρα, ενώ για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα αρκούν 3,7 δλ.

7. Lamborghini Aventador S Roadster

Το κορυφαίο roadster μοντέλο στη γκάμα της Lamborghini –εξαιρουμένων των ειδικών εκδόσεων φυσικά- απέκτησε και αυτό έκδοση S όπως και το coupe. Αυτό σημαίνει ότι ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 6,5 λίτρων αποδίδει πλέον 740 ίππους με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να είναι πραγματικά εξωπραγματικές. Ήτοι 350 χλμ./ώρα μέγιστης ταχύτητας και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3.0 δλ.

8. BMW M5

Η πιο δυνατή M5 που παρουσιάστηκε ποτέ είναι ένα εντυπωσιακό supercar, παρότι παραμένει πάντα υπό την κάλυψη ενός τετράθυρου οικογενειακού αμαξώματος. Με 600 ίππους από τον V8 κινητήρα των 4.4 λίτρων με τα δύο turbo, το μεταμφιεσμένο κτήνος έχει τελική ταχύτητα 305 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ. Η τελευταία, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης που για πρώτη φορά θα διαθέτει η M5. Με τη μοναδική όμως δυνατότητα, ο οδηγός να επιλέγει και την κίνηση μόνο στους δύο πίσω τροχούς. Πάρτι.

9. Porsche 911 GT3 Touring

Η GT3 είναι μια από τους πιο «αγνές» και ταχείς 911, με έμφαση στην απόδοση στην πίστα και φυσικά ανάλογες ρυθμίσεις. Όπερ σημαίνει ότι ξεχάστε ανέσεις και χαλαρές βόλτες. Η έκδοση Touring όμως που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη, αμβλύνει λίγο την «αγριάδα», προς όφελος της άνεσης. Πάντα με 500 ίππους από τον ατμοσφαιρικό τετράλιτρο εξακύλινδρο κινητήρα, που όταν κροταλίζει στις 9.000 σ.α.λ. είναι απλά μαγικός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider