Υπό σκέψη τo «αγροτικό» BMW

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό σκέψη τo «αγροτικό» BMW

Μετά την κίνηση της Mercedes να παρουσιάσει την X-Class, ένα ελαφρύ ανοιχτό επαγγελματικό ενός τόνου ωφέλιμου φορτίου με καμπίνα πέντε επιβατών που βασίζεται στο Nissan Navara, η BMW δεν αποκλείει την ανάπτυξη στο μέλλον και ενός δικού της αντίστοιχου μοντέλου.

Μιλώντας στο αυστραλιανό Motoring, ο αντιπρόεδρος της BMW υπεύθυνος για τις αγορές της Ασίας, της Αυστραλίας και της Νότιας Αμερικής Χέντρικ φον Κουνχάιμ, ανάφερε ότι η BMW εξετάζει ακόμα το ενδεχόμενο της εξέλιξης ενός πενταθέσιου ημιφορτηγού, το οποίο θα έχει πολυτελή χαρακτήρα. Ταυτόχρονα όμως, ο Γερμανός ήταν ιδιαίτερα επιτιμητικός για τον κυριότερο ανταγωνιστή μιας τέτοιας πρότασης, την X-Class της Mercedes.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε την X-Class «απαράδεκτη», ένα μοντέλο που σε τίποτα δεν θυμίζει τα «εξαιρετικά επιβατικά μοντέλα της Mercedes». Πιο συγκεκριμένα, ο Κουνχάιμ δήλωσε: «Την είδα (την X-Class) στην έκθεση της Γενεύης και ήταν απογοητευτική. Πολύ απογοητευτική. Σίγουρα μπορούν καλύτερα, φτιάχνουν άλλωστε φανταστικά αυτοκίνητα, αλλά το συγκεκριμένο ήταν μια απογοήτευση».

Γιατί λοιπόν η BMW δεν φτιάχνει έναν ανταγωνιστή στο άνω άκρο τιμής της κατηγορίας, εφ’ όσον έχει τόσο «μέτριο» ανταγωνισμό; Σε αυτή την ερώτηση, το στέλεχος της BMW απάντησε ότι ήδη οι τεχνικοί της εταιρείας έχουν αξιολογήσει διάφορα πρωτότυπα, ωστόσο περιμένουν την αύξηση του ποσοστού των SUV στο επίπεδο του 50% της αγοράς. Έτσι, θα έχει και εμπορικό νόημα η υποκατηγορία των ελαφρών ημιφορτηγών πολυτελείας.

Πάντως η βάση υπάρχει, υπό την μορφή της X5, ενώ θα μπορούσε ίσως να προχωρήσει και κάποια μορφή συνεργασίας με κάποιον παραδοσιακό Ιάπωνα κατασκευαστή, ακριβώς όπως αυτή της Mercedes με τη Nissan.

Μια τέτοια κίνηση πάντως ίσως είναι μεγάλο ρίσκο για την BMW, υπό την έννοια ότι η εταιρεία δεν παράγει άλλα επαγγελματικά μοντέλα, όπως η Mercedes, με αποτέλεσμα αυτό το κομμάτι της αγοράς να της είναι εντελώς άγνωστο. Χωρίς υποδομή λοιπόν, θα πρέπει να διαθέτει το δικό της «αγροτικό» μόνο σε ιδιώτες, στοιχείο που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την εμπορική του πορεία.

Ο Κουνχάιμ πάντως είναι θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα, έδειξε στο δημοσιογράφο του motoring το κάλυμμα του κινητού του τηλεφώνου, στο οποίο περίοπτη θέση έχει η ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του πιθανού μελλοντικού ημιφορτηγού της BMW. Για να του θυμίζει, όπως είπε, να επαναφέρει συνεχώς το θέμα της εξέλιξής του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Image credit: BMWBlog

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider