Ρεκόρ πωλήσεων για τα «πράσινα» BMW και MINI

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ πωλήσεων για τα «πράσινα» BMW και MINI

Η αυτοκίνηση κινείται ολοταχώς προς την επόμενη τάση που ακούει στο όνομα ηλεκτροκίνηση. Όπως φαίνεται η BMW έχει “διαβάσει” το μέλλον, γι’ αυτό εδώ και αρκετά χρόνια έχει εμπλουτίσει τη μάρκα της με ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα. Μάλιστα, έχει διαχωριστεί με τα μοντέλα i, δημιουργώντας την υπομάρκα BMW i, όπου προς το παρόν συναντάμε μόνο δύο μοντέλα, το i3 και το i8 (ηλεκτρικό και υβριδικό αντίστοιχα). Επίσης, σημαντικά βήματα προς την ηλεκτροκίνηση κάνει και η ΜΙΝΙ με το λανσάρισμα του νέου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Countryman.

Η επένδυση στην “πράσινη” τεχνολογία φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, μιας και ο όμιλος BMW έχει σημειώσει 50.711 πωλήσεις που αφορούν αυτοκίνητα με ηλεκτρική ή υβριδική τεχνολογία για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούλιος 2017. Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, η αύξηση φτάνει την εντυπωσιακή τιμή του 74,8%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιούλιος 2017 ήταν ο καλύτερος στην ιστορία του γερμανικού ομίλου. Οι πωλήσεις ήταν 180.726 (+0,4%), ενώ το πρώτο επτάμηνο έκλεισε με 1.401.551 ταξινομήσεις (+4,3%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider