Με ποιο αυτοκίνητο χρησιμοποιείς το smartphone σου αντί για κλειδί;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ποιο αυτοκίνητο χρησιμοποιείς το smartphone σου αντί για κλειδί;

Μέχρι τώρα είχαμε τα κλειδιά, που δεν χρειάζεται να βγούν από την τσέπη μας (keyless) ή τα κλειδιά απ’ όπου μπορείς να "οδηγήσεις" το αυτοκίνητό σου. Η Tesla όμως αντικατέστησε όλα τα παραπάνω από μια απλή συσκευή, που είναι σίγουρα πάντα μαζί μας και αυτό δεν είναι άλλο από το smartphone μας.

To ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 35.000 δολαρίων ξεκίνησε να παράγεται και ήδη παραδόθηκαν οι πρώτες 30 μονάδες. Ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2017 ευελπιστεί ότι θα κατασκευαστούν 20.000 Model 3.

Ο ιδιοκτήτης ενός Model 3 συνδέει το κινητό του τηλέφωνο μέσω bluetooth και στη συνέχεια το smartphone μπορεί να λειτουργεί ως... κλειδί, δηλαδή ξεκλειδώνει και κλειδώνει το αυτοκίνητο. Παράλληλα, ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται ο ηλεκτροκινητήρας, καθώς και όλα τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου με την είσοδό μας στην καμπίνα. Σε περίπτωση που ξεχάσει ο χρήστης το smartphone του στο σπίτι ή απενεργοποιηθεί λόγω χαμηλής στάθμης της μπαταρίας, η Tesla έχει μεριμνήσει και γι’αυτό, δίνοντας στον ιδιοκτήτη μια κάρτα που έχει τη μορφή μιας πιστωτικής κάρτας. Με αυτή μπορείς να έχεις πλήρη ή περιορισμένη πρόσβαση στο αυτοκίνητο με τη δεύτερη περίπτωση να συμφέρει όταν τη δίνεις σε παρκαδόρο ή σε κάποιον άλλο οδηγό.

Το Tesla Model 3 είναι ένα νέο δημιούργημα της αμερικάνικης εταιρείας και το εντυπωσιακό είναι ότι είναι απίστευτα προσιτό, ειδικά στις Η.Π.Α.

Με ποιο αυτοκίνητο χρησιμοποιείς το smartphone σου αντί για κλειδί;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider