Νέος CEO για τη Ford (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος CEO για τη Ford (pics)

Η συνεργασία της Ford με τον Mark Fields έληξε επίσημα και τη θέση του πήρε ο Jim Hackett. Ο τελευταίος ήταν επικεφαλής στον τομέα των αυτόνομων αυτοκινήτων της εταιρείας και πλέον έχει τοποθετηθεί στο τιμόνι της εταιρείας με σήμα το μπλε οβάλ.

Όσον αφορά, τον Mark Fields, η απομάκρυνσή του οφείλεται στις χαμηλές πωλήσεις που σημείωσε η Ford σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2014 (που είχε πρωτοαναλάβει) μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, το ποσοστό μείωσης από τότε είναι 7% για την Αμερική και 11% για την Ευρώπη. Αυτή η μείωση είχε επίπτωση και στις μετοχές της Ford, η οποία έκανε βουτιά 40% μέσα σε δύο χρόνια.

Ο νέος επικεφαλής, Jim Hackett έχει μια καλή πορεία στην “οδήγηση” μεγάλων εταιρειών. Όπως για παράδειγμα της εταιρεία επιπλώσεων Steelcase, την οποία κατάφερε να την τοποθετήσει στην κορυφή στην παγκόσμια αγορά, ενώ για 3 χρόνια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Hackett υπόσχεται να ανεβάσει την ποιότητα και ταχύτητα των διαδικασιών και να εφαρμόσει μοντέρνες επιχειρηματικές ιδέες. Όπως είναι φυσικό, οι αλλαγές στην κορυφή του οργανογράμματος είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν ανακατατάξεις και σε άλλες διοικητικές θέσεις.

Νέος CEO για τη Ford (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.