Oι τρεις πιο καινοτόμες μάρκες αυτοκινήτων για το 2016

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oι τρεις πιο καινοτόμες μάρκες αυτοκινήτων για το 2016

Ακριβώς 1.155 καινοτομίες παρουσίασαν πέρυσι οι 19 μεγαλύτεροι όμιλοι αυτοκινητοβιομηχανιών. Αυτό προκύπτει από έρευνα του ανεξάρτητου γερμανικού ινστιτούτου Center of Automotive Management, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια ένα τσουνάμι καινοτομιών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το ινστιτούτο CAM (Center of Automotive Management) με έδρα τη Γερμανία δημοσιεύει μάλιστα κάθε χρόνο μία πολύ ιδιαίτερη παγκόσμια κατάταξη των εταιρειών αυτοκινήτου με βάση τον αριθμό και την ποιότητα των καινοτομιών, που εφαρμόζουν στα μοντέλα τους. Το 2016 παρουσίασαν οι 19 μεγαλύτεροι όμιλοι αυτοκινητοκατασκευαστών -σύμφωνα με τους ερευνητές του ινστιτούτου- 1.155 καινοτομίες, από μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλης αυτονομίας έως συστήματα εξισορρόπησης των κλίσεων για διαδρομές εκτός δρόμου.

Το ινστιτούτο CAM δημιούργησε μάλιστα μία παγκόσμια λίστα και καθόρισε τις κορυφαίες μάρκες στο κεφάλαιο της καινοτομίας για το 2016. Οι τρεις πρώτες είναι οι εξής:

1. Oμιλος Volkswagen

O επινοητικότερος αυτοκινητοκατασκευαστής πέρυσι ήταν σύμφωνα με την μελέτη του CAM ο όμιλος της Volkswagen με συνολικά 271 καινοτομίες. Μάλιστα η μερίδα του λέοντος από αυτές προέρχεται από την Audi. Ωστόσο η κορυφαία καινοτομία του ομίλου εφαρμόστηκε στη Bentley Bentayga και πρόκειται για το σύστημα Bentley Dynamic Ride, που εξουδετερώνει άμεσα τις τάσεις του αμαξώματος για μεγάλες κλίσεις στις στροφές, σε συνεργασία με το ηλεκτρικό κύκλωμα υψηλής τάσης 48 Volt. Το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί άψογα και εκτός δρόμου, όπου οι πιθανότητες για αυξημένες κλίσεις είναι κανονικά μεγαλύτερες σε σχέση με την άσφαλτο, λόγω του ανώμαλου εδάφους.

2. Όμιλος Daimler

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης πλασαρίστηκε η Daimler χάρη στο λανσάρισμα πολλών παγκόσμιων καινοτομιών στη νέα σειρά E-class. Για παράδειγμα, η νέα E-class είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο, που μπορεί να προειδοποιήσει άλλα μοντέλα της Mercedes, που ακολουθούν, για επερχόμενους κινδύνους. Η επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων συνιστά παγκόσμια πρεμιέρα και έδωσε πολλούς πόντους στη Daimler, ώστε να ανέβει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας για το 2016.

3. Tesla

Η τρίτη θέση της Tesla ισοδυναμεί με μία βελτίωση κατά 16 θέσεις σε σχέση με το 2015. Η μάρκα από την Καλιφόρνια παρουσίασε λίγες, αλλά σημαντικές καινοτομίες, όπως για παράδειγμα τις μπαταρίες υψηλής πυκνότητας, που προσφέρουν στο νέο Tesla Model S P 100 D μία επίσημη αυτονομία της τάξης των 600 χιλιομέτρων. Το ινστιτούτο CAΜ δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε καινοτομίες, χάρη στις οποίες αυξάνεται θεαματικά η χρηστικότητα και η λειτουργικότητα ενός αυτοκινήτου, όπως ισχύει για τη μεγαλύτερη αυτονομία στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Oι τρεις πιο καινοτόμες μάρκες αυτοκινήτων για το 2016
Oι τρεις πιο καινοτόμες μάρκες αυτοκινήτων για το 2016

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider