Νόμοι Ε.Ε.: Στόχος η μείωση των ατυχημάτων στο μισό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νόμοι Ε.Ε.: Στόχος η μείωση των ατυχημάτων στο μισό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διαδικασία επανεξέτασης των νόμων των αυτοκινήτων για την ασφάλεια στους δρόμους. Σύμφωνα με το Automotive News Europe, υπάρχει ήδη ένας πρόχειρος σχεδιασμός, για τους νέους νόμους που θα αντικαταστήσουν αυτούς που ισχύουν από το 2009. Ο στόχος είναι να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των θανάτων και τραυματισμών στον δρόμο σε σχέση με το 2010 μέχρι να φτάσει το 2020.

Τα νέα μέτρα αφορούν σε τεχνολογικές αναβαθμίσεις των αυτοκινήτων, όπως είναι οι κάμερες και οι αισθητήρες. Τα συστήματα αυτά θα πρέπει να τοποθετούνται υποχρεωτικά στα νέα αυτοκίνητα αν είναι να βοηθούν στην αποφυγή ενός τραυματισμού επάνω στην άσφαλτό. Επίσης, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, καθώς και ο περιοριστής ταχύτητας θα πρέπει να εξελιχθεί για να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε σενάριο του δρόμου ξεχωριστά και με ασφάλεια.

Λόγος γίνεται στην Ε.Ε. για τα τέλη κυκλοφορίας, που θα πρέπει να έχουν σχέση με τις εκπομπές ρύπων CO2 (για όλα τα αυτοκίνητα ανεξαιρέτως χρονολογίας), καθώς και συζητήσεις περί κοινό σύστημα διοδίων, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει το κάθε όχημα. Ωστόσο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν πάρει θέση πάνω σε αυτές τις νέες πτυχές της ασφάλειας, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα είναι δύσκολο να κατασκευάζουν προσιτά μοντέλα, μιας και τα νέα τεχνολογικά συστήματα κοστίζουν κάτι περισσότερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider