Επίσημα το όνομα του μικρού SUV της Skoda

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημα το όνομα του μικρού SUV της Skoda

Η Skoda ανακοινώνει επίσημα το όνομα του μικρού της SUV, το οποίο θα είναι Karoq. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα εύηχο, αλλά για την εταιρεία έχει μεγάλη σημασία και το όνομα προήλθε από μια τοπική διάλεκτο της Αλάσκας. Αναλυτικότερα, το όνομα είναι συνδυασμός του KAA-RAQ (αυτοκίνητο-βέλος) και μετά από μια δυναμική τροποποίηση δημιουργήθηκε το Karoq.

To Skoda Karoq είναι 4,38 μέτρα μήκος, το πλάτος 1,84 μέτρα και το ύψος 1,6 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,63 μέτρα. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 521 λίτρα, αλλά αν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν, τότε η τιμή σκαρφαλώνει στα 1.630 λίτρα. Επίσης, η έκδοση με το σύστημα VarioFlex, οι πίσω θέσεις μπορούν να μετακινηθούν αφήνοντας χώρο στο πορτμπαγκάζ από 479 έως και 588 λίτρα. Στην πρώτη περίπτωση, η άνεση των πίσω επιβατών θα είναι προφανώς μεγαλύτερη.

Στο “ζουμί” της υπόθεσης, το νέο Skoda Karoq δανείζεται τη μηχανολογική γκάμα που προσφέρει η εταιρεία για τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας της (βλέπε Volkswagen Tiguan και Seat Ateca). Η βασική επιλογή θα είναι ο 3κύλινδρος 1.000άρης turbo κινητήρας των 115 ίππων, ενώ θα διαθέτει και τον 1.4 TSI των 150 με το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Από την πλευρά των πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει ο κλασικός 1.6 TDI των 115 ίππων και ο 2λιτρος που διατίθεται είτε με 150 είτε με 200 ίππους. Στο κομμάτι των κιβωτίων υπάρχει το χειροκίνητο 6 σχέσεων και το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG. Επίσης, θα υπάρχουν εκδόσεις με σύστημα τετρακίνησης, αρχικά με τους 1.4 TSI και τους 2λιτρους κινητήρες. Τέλος, το τσέχικο SUV θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το φθινόπωρο, αλλά το ντεμπούτο του θα κάνει στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Επίσημα το όνομα του μικρού SUV της Skoda
Επίσημα το όνομα του μικρού SUV της Skoda
Επίσημα το όνομα του μικρού SUV της Skoda

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider