Νέα Skoda Octavia RS με 230 ίππους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα Skoda Octavia RS με 230 ίππους

Η Skoda συνεχίζει την ισχυρή έκδοση του μοντέλου, εφαρμόζοντάς της και στην τελευταία ανανέωση της Octavia. Η τσέχικη εταιρεία κρατάει τους μεγάλους χώρους, ωστόσο χρησιμοποιεί τα μηχανολογικά μέρη του Golf GTI μετατρέποντας ένα… απλό οικογενειακό σε “όπλο”.

Η εμφάνιση του ανανεωμένου Octavia RS ξεχωρίζει κυρίως στο εμπρός μέρος, όπου συναντάμε τα διπλά φώτα με τεχνολογία Full LED και έναν πιο επιθετικό προφυλακτήρα. Οι προβολείς ομίχλης εξοπλίζονται και αυτά με τεχνολογία LED, ενώ πίσω βρίσκουμε τα σκουρόχρωμα φανάρια και έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Επάνω στο πορτμπαγκάζ υπάρχει μια διακριτική αεροτομή και στο πάνω μέρος του διαχύτη υπάρχει μια αντανακλαστική κόκκινη γραμμή. Στο εσωτερικό υπάρχουν λίγες αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη γενιά. Το σαλόνι έχει επενδυθεί με Alcantara και ο οδηγός βλέπει τα διαφορετικά όργανα σε σχέση με την απλή έκδοση πίσω από το τιμόνι. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει το σύστημα πολυμέσων Columbus με την οθόνη αφής 9,2 ιντσών, απ’ όπου απεικονίζεται -μεταξύ άλλων - και το σύστημα πλοήγησης. Επίσης, το εσωτερικό του φέρει κρυφό φωτισμό χάρη στις λάμπες LED που έχουν τοποθετηθεί διακριτικά σε διάφορα σημεία.

Κάτω από το καπό ο 2λιτρος TSI κινητήρας του ομίλου αποδίδει πλέον 230 ίππους (έναντι 220) και η κίνηση πραγματοποιείται από τους εμπρός τροχούς. Το δυνατό μοτέρ συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης του αυτόματου DSG 6 σχέσεων, καθώς και συστήματος τετρακίνησης (+85 κιλά). Η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,7 δευτερόλεπτα στην χειροκίνητη version, ενώ 0,1 δευτερόλεπτα πιο αργό είναι αυτό με το αυτόματο κιβώτιο. Η έκδοση RS διατίθεται και σε diesel και σε αυτή την περίπτωση το οικογενειακό μοντέλο εφοδιάζεται με τον 2λιτρο TDI κινητήρα των 184 ίππων και 380 Nm ροπής, ενώ συνεχίζει να εφοδιάζεται με με σύστημα 4x4. Η μέση κατανάλωση είναι 4,5 λτ/100 χλμ. και εκπέμπει 119 γρ/χλμ CO2. To 0-100 χλμ/ώρα είναι 7,9 δευτερόλεπτα.

Το σύστημα XDS+ βοηθάει στον χειρισμό της μεγάλης ιπποδύναμης, μιας και φρενάρει τον εσωτερικό τροχό και δεν εξαλείφει την υποστροφή, παρόλο που κρατάς το γκάζι στο… πάτωμα και βρίσκεσαι στην κορυφή μιας στροφής. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις το δικό σου στιλ οδήγησης και αυτό μέσω των προγραμμάτων που διαθέτει (Eco, Normal, Comfort και Sport), τα οποία επεμβαίνουν στο σύστημα ανάρτησης, στην απόκριση του γκαζιού και στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου. Έτσι, για καθημερινές χρήσεις υπάρχει η Eco ή η Normal και για πιο Sport επιδόσεις υπάρχει το ομώνυμο πρόγραμμα.

Νέα Skoda Octavia RS με 230 ίππους
Νέα Skoda Octavia RS με 230 ίππους
Νέα Skoda Octavia RS με 230 ίππους

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider