Το νέο Nissan Micra με 12.090 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νέο Nissan Micra με 12.090 ευρώ

Το νέο Nissan Micra με κωδική ονομασία Κ14 ετοιμάζεται να πέσει γερά στην αρένα της κατηγορίας του και να τα βάλει με τον ανταγωνισμό. Σχεδιαστικά, η 5η γενιά του Micra δεν έχε σχέση με τα προηγούμενα, αφού έχει γίνει πιο αιχμηρό με περισσότερες γωνίες και ακμές, που το καθιστά ένα άκρως μοντέρνο supermini. Υιοθετεί αρκετές στιλιστικές πινελιές των μεγαλύτερων αδερφών, όπως του Qashqai και αυτό είναι ένα προσόν αφού οι υψηλές πωλήσεις του SUV οφείλονται και από το αισθητικό μέρος. Το νέο Micra είναι κατά 174 χλστ. μακρύτερο, 78 χλστ φαρδύτερο και 55 χλστ χαμηλότερο από το απερχόμενο μοντέλο. Η μείωση του ύψους βοήθησε αρκετά και στη χαμηλή αεροδυναμική, μιας και ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις 0,29 Cd.

Το εσωτερικό έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και ακολουθεί τις σύγχρονες μοντέρνες γραμμές με τα βασικά τεχνολογικά συστήματα που αναβαθμίζουν τη συμβίωση με το αυτοκίνητο. Η ποιότητα των υλικών αλλά και η συναρμογή είναι εξαιρετική και το πάνω ταμπλό είναι από μαλακό καουτσούκ. Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες, ενώ τα πίσω καθίσματα μπορούν να βολέψουν ακόμα και ψηλότερα άτομα (1,85 μέτρα). Υπάρχουν αρκετές θέσεις για μικροπράγματα και ο χώρος αποσκευών είναι 300 λίτρα, που είναι αρκετά ψηλά για την κατηγορία του.

Κάτω από το καπό υπάρχουν 2 βενζινοκινητήρες και ένας πετρελαιοκινητήρας. Η βασική έκδοση προσφέρεται με τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα των 73 ίππων και ξεκινάει από τα 12.090 ευρώ μέχρι τέλος Απριλίου (έκπτωση 600 ευρώ). Επίσης, διατίθεται με τον 0,9 turbo των 90 ίππων και η τιμή εκκίνησης με της Energy είναι 13.490 ευρώ. Από πλευράς diesel υπάρχει ο 1.5 dCi των 90 ίππων με τιμή από 14.890 ευρώ, τον οποίο συναντάμε και στα υπόλοιπα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας και προέρχεται από το στρατόπεδο της Renault.

Η οδηγική συμπεριφορά αναβαθμίζεται από τα συστήματα Intelligent Ride Control και το Intelligent Trace Control που αναλαμβάνουν την άνεση και το κράτημα του αυτοκινήτου αντίστοιχα. Επίσης, το Intelligent Lane Intevention ειδοποιεί τον οδηγό όταν ξεφεύγει από τη λωρίδα του και το Intelligent Around View Monitor που παρακολουθεί κανείς το περιβάλλοντα χώρο σε γωνία θέασης 360 μοιρών. Ένα τεχνολογικό highlight που προσφέρεται για πρώτη φορά είναι το προηγμένο σύστημα BOSE, το οποίο διαθέτει έξι ηχεία εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται στο προσκέφαλο του οδηγού.

Το νέο Nissan Micra με 12.090 ευρώ
Το νέο Nissan Micra με 12.090 ευρώ
Το νέο Nissan Micra με 12.090 ευρώ
Το νέο Nissan Micra με 12.090 ευρώ
Το νέο Nissan Micra με 12.090 ευρώ
Το νέο Nissan Micra με 12.090 ευρώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider