To 5% της Tesla σε κινέζικα «χέρια»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To 5% της Tesla σε κινέζικα «χέρια»

Η αμερικάνικη εταιρεία, Tesla, γνωστή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, διέθεσε προς πώληση 8,2 εκατομμύρια μετοχές πριν το επερχόμενο λανσάρισμα του Model 3, το οποίο θα αποτελεί την πιο προσιτή επιλογή από τη γκάμα της φίρμας.

Η κινέζικη εταιρεία Tencent Holdings προχώρησε στην αγορά όλων των παραπάνω μετοχών της Tesla, κάτι που αντιστοιχεί στο 5%. Το κόστος της… εξαγοράς ήταν 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά την εταιρεία Tencent, η ίδρυσή της έγινε πριν από 19 χρόνια και σήμερα κατέχει μια θέση ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην Ασία. Εκτός από τη δημιουργία του WeChat (εφαρμογή ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω ίντερνετ), η Tencent εισχωρεί και στην αυτοκίνηση και συγκεκριμένα στην ηλεκτροκίνηση. Ανάμεσα στις εταιρείες που επενδύει είναι και η NextEV, η οποία παρουσίασε στη Γενεύη το Nio EP9.

Επίσης, η Tencent έχει επενδύσει και στην Didi Chuxing, εταιρεία που είναι πίσω από την Uber, καθώς και στην Lyft, που είναι πίσω από τον ανταγωνιστή της Uber. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Elon Musk κατέχει το 21% της Tesla, ενώ η κινέζικη Tencent είναι η 5ος μεγαλύτερος μέτοχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider