Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών από τη Volvo το 2016

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών από τη Volvo το 2016

Η εκτόξευση των πωλήσεων της Volvo το 2016 είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της κερδοφορίας της κατά 66% σε σχέση με το 2015, ενώ όλα δείχνουν, ότι το 2017 θα κλείσει με ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία της σουηδικής μάρκας.

Με γιγάντια άλματα στις πωλήσεις, χάρις τα πετυχημένα νέα μοντέλα που έχουν κερδίσει την αποδοχή του κοινού, προχωρεί με σταθερά βήματα η Volvo, εδραιώνοντας όλο και περισσότερο την θέση της στο παγκόσμιο οικοσύστημα των premium αυτοκινητοβιομηχανιών. Συγκεκριμένα, η Volvo Cars ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση κατά +66% των λειτουργικών κερδών της για το 2016, στα 11 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (1,16 δισ. Ευρώ), έναντι 6,6 δισ. σουηδικών κορώνων (700 εκατομ. ευρώ) το 2015, καθώς οι πωλήσεις της παγκοσμίως κατέγραψαν νέο ρεκόρ, φθάνοντας τα 534.332 αυτοκίνητα.

Τα καθαρά έσοδα της Volvo Cars για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά +10%, στα 180,7 δισ. σουηδικές κορώνες (περίπου 19,1 δισ. ευρώ) από 164 δισ. SEK το 2015, ενώ το περιθώριο λειτουργικού κέρδους αυξήθηκε περισσότερο από 50%, κλείνοντας στο 6,1% από 4% που ήταν το 2015. Τα αποτελέσματα αυτά είναι η πιο πρόσφατη επιβεβαίωση, ότι ο οικονομικός και λειτουργικός σχεδιασμός της Volvo βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Οι πωλήσεις της Volvo παγκοσμίως τo 2016 αυξήθηκαν κατά 6,2%, σημειώνοντας αύξηση 18,1% στις Η.Π.Α. και 11,5% στην Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες αγορές της σουηδικής μάρκας, ένα γεγονός έχει προβληματίσει τους ανταγωνιστές της.

Ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars αναφέρει σχετικά: «Η Volvo καθίσταται όλο και πιο εύρωστη εν όψει των επερχόμενων μεγάλων αλλαγών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τα νέα μοντέλα μας γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, οι πωλήσεις κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ και τα κέρδη σημειώνουν σημαντική αύξηση. Πρόκειται για αποτελέσματα που αντανακλούν τη συνεισφορά όλων των εργαζομένων. Στον απόηχο αυτών των επιτευγμάτων, είμαι πεπεισμένος ότι και το 2017 οι πωλήσεις μας θα καταγράψουν ένα ακόμη νέο ρεκόρ».

Το 2016 ήταν μια χρονιά «σταθμός» για τη Volvo Cars. Για πρώτη φορά στην 89ετή της ιστορία, η Volvo πραγματοποίησε μια ομολογιακή έκδοση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο Μάιο, και ακόμη μία, ύψους 3 δισ. σουηδικών κορωνών, το Νοέμβριο, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 συγκέντρωσε ακόμη 5 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες από την πώληση μετοχών σε τρεις οργανισμούς, με όλες αυτές τις δράσεις να στέφονται από απόλυτη επιτυχία.

Στη διάρκεια του 2016 η Volvo Cars ολοκλήρωσε το λανσάρισμα των νέων εντυπωσιακών μοντέλων της κορυφαίας Σειράς 90, «επαναλανσάροντας» στην ουσία με επιτυχία το brand ως μια γνήσια premium μάρκα. Επιπλέον, μέσα στο ίδιο έτος η Volvo Cars ανακοίνωσε δύο σημαντικές νέες συμμαχίες που θα ενισχύσουν την θέση της στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας. Τον Αύγουστο του 2016, η Volvo ένωσε τις δυνάμεις της με την Uber, για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων επόμενης γενιάς, ενώ τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με την Autoliv, μεγάλη δύναμη παγκοσμίως στα συστήματα ασφαλείας οχημάτων, για την ανάπτυξη λογισμικού αυτόνομης οδήγησης.

Με τη μεγάλη κερδοφορία και την συνεχόμενη αύξηση πωλήσεων, η Volvo είναι σε θέση να πειραματίζεται σε νέες τεχνολογίες, να τις συμπεριλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό των οχημάτων της και να σχεδιάζει συνεχώς όλο και πολυτελέστερα και ασφαλέστερα αυτοκίνητα, σε ένα premium επίπεδο με οικονομικότερες τιμές από τους ανταγωνιστές της, κερδίζοντας συνεχώς νέους και ευχαριστημένους πελάτες, οι οποίοι γίνονται αυτόματα πρεσβευτές της σουηδικής μάρκας.

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών από τη Volvo το 2016
Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών από τη Volvo το 2016

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider