Ferrari, Lamborghini, Maserati και Ducati ιδρύουν πανεπιστήμιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ferrari, Lamborghini, Maserati και Ducati ιδρύουν πανεπιστήμιο

Μερικές από τις διασημότερες μάρκες πολυτελών σπορ αυτοκινήτων έχουν την έδρα τους στο κέντρο της Ιταλίας, στην περιοχή Εμίλια-Ρομάνια.

Οι Ferrari, Lamborghini, Maserati και Ducati, μεταξύ άλλων, ιδρύθηκαν και γιγαντώθηκαν εκεί και, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστές και πωλούνται στα πέρατα του κόσμου, διατηρούν βαθιές ρίζες στην περιοχή.

Τώρα, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της Μπολόνια, της Φεράρα, της Πάρμα και της Μόντενα και Ρέτζιο Εμίλια, και άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου της αυτοκίνησης όπως οι Magneti Marelli, Toro Rosso, Dallara και Haas, ιδρύουν ένα πανεπιστήμιο που θα συγκεντρώσει και θα εκπαιδεύσει τα μεγαλύτερα ταλέντα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Πανεπιστήμιο Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Εμίλια Ρομάνια (Motorvehicle University of Emilia Romagna, MUNER) θα προσφέρει δύο προγράμματα μάστερ. Το πρώτο, με τίτλο Advanced Automotive Engineering, θα προσφέρεται σε ένα μάξιμουμ 120 φοιτητών και θα επικεντρώνεται στο σχεδιασμό σπορ και αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Το δεύτερο, με τίτλο Advanced Electronic Engineering θα απευθύνεται σε μόλις 30 φοιτητές και θα έχει να κάνει την πληροφορία της τεχνολογίας και τη συνδεσιμότητα, δύο βασικά στοιχεία των αυτόνομων οχημάτων και, γενικά, όλων των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται στα αγγλικά και θα περιλαμβάνει το θεωρητικό κομμάτι που θα διδάσκεται στους χώρους των πανεπιστημίων, και το πρακτικό που θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των εταιρειών. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και υποχρεωτική πρακτική άσκηση στις εταιρείες. Το Πανεπιστήμιο Μηχανοκίνητων Οχημάτων θα λειτουργήσει το φθινόπωρο, με την έναρξη της ακαδημαϊκής περιόδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider